EL FUTUR DEL CENTRE SOCIAL OKUPAT DE SANTS

Can Vies recapta els 70.000 € que demanava per a la reconstrucció

Més de 1.750 persones i grups han aportat diners als okupes

Treballs de neteja i apuntalament de Can Vies, el juny passat.

Treballs de neteja i apuntalament de Can Vies, el juny passat. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

L'assemblea de Can Vies i l'assemblea del barri de Sants ja han recaptat els 70.000 euros per reconstruir l'edifici autogestionat a través de la plataforma de micromecenatge Verkami. Ahir ja havien  recollit més de 75.400 euros amb la col·laboració de més de 1.750 persones i col·lectius, segons van anunciar a la seva web. Una part d'aquests diners serviran per comprar material de construcció, que no hagi estat aportat voluntàriament, i l'altra per pagar les despeses judicials per als més de 60 detinguts per desordres públics relacionats amb el desallotjament del centre, el 26 de maig passat.

La col·lecta continua oberta i els impulsors de la campanya asseguren que encara «queden moltes recompenses i que qualsevol aportació segueix sent benvinguda». De moment, han anunciat un concert a Can Vies aquest dissabte per celebrar-ho.

Notícies relacionades

Aquesta iniciativa ha despertat la solidaritat d'artistes com La Troba Kung-Fú, Feliu Ventura i Pepa Plana, que han col·laborat amb la futura reconstrucció. L'últim de fer pública la seva aportació va ser el diputat de la CUP David Fernàndez, que dilluns va anunciar que destinava a Can Vies els 210 euros de la indemnització que haurà de pagar-li un subinspector dels Mossos condemnat per pegar-li a la plaça de Catalunya el 27 de maig del 2011.

Quan s'acabi la neteja de la runa i els apuntalaments per part de l'ajuntament, s'estudiarà com es comença a aixecar un immoble que ha de recuperar les mateixes funcions que abans. Els impulsors esperen que el consistori es replantegi el permís temporal, d'entre 24 i 30 mesos, i que accepti una modificació que es converteixi en un equipament permanent.