Forn: "El temps de negociació s'està acabant"

"Contra la violència només serveix l'exercici de l'autoritat", segons el primer tinent d'alcalde de Barcelona

El president de TMB afirma que "si algú a Can Vies vol dialogar, que surti amb la cara descoberta"

Joaquim Forn, durant la roda de premsa que ha ofert aquest diumenge.

Joaquim Forn, durant la roda de premsa que ha ofert aquest diumenge. / ACN / NÚRIA JULIÀ

1
Es llegeix en minuts
CARLOS MÁRQUEZ DANIEL / Barcelona

"El temps de la negociació s'està acabant", ha declarat Joaquim Forn, des de la seva doble condició de primer tinent d'alcalde i responsable de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona i de president de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), sobre els disturbis d'ahir a la nit després de la manifestació per Can Vies.

"Si hi ha algú a Can Vies que vulgui dialogar, que surti amb la cara descoberta", ha insistit Forn, que ha reiterat que "no hi ha diàleg possible amb els violents perquè contra la violència només serveix l'exercici de l'autoritat".

El primer tinent d'alcalde barceloní ha admès que l'ajuntament ha comès un error en la gestió del conflicte de Can Vies: s'hauria d'haver detallat el diàleg que els responsables municipals han estat mantenint amb el centre social durant els últims mesos.

Punt d'inflexió

Forn ha negat que l'ajuntament s'hagi rendit i ha afirmat que "s'ha intentat gestionar bé el conflicte", que ha arribat a "un punt d'inflexió".

El regidor barceloní ha xifrat en 200.000 euros el cost dels desperfectes ocasionats durant les sis nits de disturbis, entre els quals es compten 38 contenidors cremats, que tenen un preu de 1.000 euros per unitat.

La fragilitat de l'edifici de Can Vies

Notícies relacionades

Según el responsable de Seguretat de l'ajuntament, les persones que fan les tasques de desenrunament de Can Vies corren perill: la part de l'edifici que segueix dreta es troba en un estat molt fràgil, segons dos informes.

Forn també ha agraït a la Guàrdia Urbana i als Mossos d’Esquadra la feina feta davant els violents, i ha defensat el dispositiu que ahir a la nit va permetre fer més de 200 identificacions. El primer tinent d'alcalde de Barcelona s'ha reafirmat en un clar missatge contra els violents i ha subratllat que les identificacions policials es van fer "perquè la llei ho permet".

Temes:

Can Vies