La policia blindarà la Puerta del Sol davant una manifestació de suport a Can Vies

La protesta madrilenya s'ha convocat a través de les xarxes socials a les 20.00 hores d'avui

1
Es llegeix en minuts

 La delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, ha assegurat aquest divendres que la Policia Nacional ha preparat un dispositiu "adequat" per evitar que es reprodueixi a la capital la "violència extrema" que s'ha produït aquesta setmana a Barcelona arran del desallotjament del centre ocupat de Can Vies

En una roda de premsa després de constituir la Mesa de Coordinació de Seguretat de la Cañada Real, la delegada ha indicat que per a aquesta tarda ha estat convocada una concentració a la Puerta del Sol, entre altres col·lectius per la Coordinadora 25S, en suport dels detinguts en els "gravíssims i violentíssims" incidents que han seguit al desallotjament de Can Vies, al barri barceloní de Sants.

Aquesta concentració, anunciada a les xarxes socials per a les 20.00 hores d'avui, "no ha estat comunicada i per tant és il·legal" tal com estableix el marc jurídic, ha assenyalat la delegada.

Cifuentes ha afegit que a més "sembla que es vol portar a terme una concentració amb un caràcter violent", d'acord amb la informació que ha reunit la Policia, per la qual cosa "no només és il·legal sinó també il·lícita".

"Tots hem vist les imatges terribles de Barcelona i posarem tots els mitjans per evitar-ho a Madrid", ha manifestat la delegada del Govern a Madrid.

Cristina Cifuentes, que no ha volgut parlar d'un "blindatge" de la Puerta del Sol, ha garantit que aquesta tarda hi haurà al centre de Madrid "policia suficient per impedir que es portin a terme actes de naturalesa violenta com a Barcelona, que els promotors d'aquesta concentració estan anunciant que volen fer".

"S'actuarà amb tots els mecanismes que la llei i l'estat de dret posen a l'abast de les forces i cossos de seguretat de l'Estat per evitar una situació de violència màxima com la que estem veient a Barcelona", ha manifestat.

Notícies relacionades

Ha afirmat a més: "El dret de protesta i de manifestació estan legalment reconeguts però si verdaderament hi ha grups molt radicals que pretenen venir aquí a muntar una situació com a Barcelona es trobaran de cara amb les forces i cossos de seguretat de l'Estat i amb la Delegació del Govern".

La representant del Govern a la Comunitat de Madrid ha recordat que fa només sis dies s'han celebrat unes eleccions "en què tots els ciutadans han pogut expressar la seva opinió". 

Temes:

Can Vies