CONFLICTE PEL DESALLOTJAMENT D'UN EDIFICI OCUPAT

Trias adverteix sobre Can Vies: "No s'acceptarà ni la violència ni el xantatge"

L'alcalde anuncia que l'ajuntament denunciarà els causants dels "disturbis i les destrosses"

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, durant una roda de premsa, al febrer a Madrid.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, durant una roda de premsa, al febrer a Madrid. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona no acceptarà "ni la violència ni el xantatge". Així ho ha manifestat aquest dimecres en una roda de premsa l'alcalde, Xavier Trias, que ha condemnat enèrgicament els disturbis registrats les dues últimes nits al barri de Sants pel desallotjament i la demolició de Can Vies. Trias ha anunciat que el consistori es personarà contra els causants "dels disturbis i les destrosses".

"De protestes, les que vulguin. De manifestacions, les que vulguin. Però no es pot admetre ni la violència ni el xantatge", ha assenyalat Trias, que ha mostrat el seu "més absolut i enèrgic rebuig de la violència, que no té cap mena de justificació i és inacceptable". "Es pot discrepar, manifestar-se, protestar, però mai, mai amb violència. Hi ha danys materials, públics i privats, molt importants".

Notícies relacionades

L'alcalde ha mostrat el seu agraïment i el seu suport tant als bombers com a la Guàrdia Urbana, als Mossos i al regidor del districte Jordi Martí, a qui la CUP ha exigit la seva dimissió per la manera com ha gestionat el desallotjament de Can Vies.

L'alcalde ha destacat que la violència "no ajudarà a donar una sortida a Can Vies" i ha ofert diàleg per solucionar el conflicte, però "des del sentit comú i des de la denúncia de la violència". No obstant, ha assenyalat que l'ajuntament ha tingut "una paciència infinita". "No és fàcil tenir diàleg amb qui no vol parlar, amb qui no et reconeix", ha denunciat.

Temes:

Can Vies