nova etapa d'una institució centenària

La samarreta 'SOS Ensenyament Públic' guanya una medalla del FAD

Miquel Espinet deixa la presidència i convoca eleccions per dilluns

Samarreta ’SOS Ensenyament’.

Samarreta ’SOS Ensenyament’.

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL
BARCELONA

Els impulsors de la samarreta groga SOS Ensenyament Públic, un moviment de defensa de l'escola pública davant les retallades de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat, rebran el 17 de març una medalla del Foment de les Arts i del Disseny (FAD) per «aquesta iniciativa de comunicació formal nascuda el 2010 a Castelldefels i a Badalona, que ràpidament es va estendre per Catalunya per reivindicar la qualitat a l'escola pública».

Aquell dilluns serà un dia intens per als socis del FAD a l'ajuntar-se les eleccions per constituir la nova junta directiva, que substituirà la liderada per l'arquitecte Miquel Espinet en aquests últims cinc anys, amb la celebració de la festa dels socis que acull l'entrega d'aquestes distincions que des del 1928 reconeixen anualment la trajectòria de persones, de projectes, d'espais i d'institucions.

També rebran medalles del FAD l'Institut del Teatre; el fotògraf i restaurador Leopoldo Pomés, fundador dels restaurants Flash Flash i Giardinetto; Quim Vila, per la seva botiga de vins Vila Viniteca, entre altres.

Notícies relacionades

Espinet va resumir ahir els objectius complerts durant el seu mandat: «Aconseguir més interacció entre les associacions, més transversalitat entre disciplines, un sentit més crític i l'encert en el canvi de seu a l'edifici Disseny Hub de la plaça de les Glòries». Queda pendent, segons l'arquitecte, posicionar-se internacionalment, obrir-se encara més a la societat i incrementar la presència d'estudiants en les iniciatives del FAD.

De les propostes impulsades en aquests cinc anys, va destacar el FADfest, el festival dedicat al disseny i a l'arquitectura que va néixer el 2011. L'arquitecta Silvia Farriol lidera una de les dues candidatures a les eleccions d'aquesta institució. La dissenyadora Nani Marquina encapçala la llista menys continuista.