ES VA RETIRAR IMMEDIATAMENT

Els Mossos investiguen un cartell pedòfil aparegut en una parada d'autobús del carrer de Mallorca

L'anunci, que emula una campanya real amb la foto d'una nena mig despullada i la paraula "Llibertat", va ser col·locat sense forçar el pany

Anunci pedòfil que ha aparegut en una marquesina d’autobús al carrer de Mallorca.

Anunci pedòfil que ha aparegut en una marquesina d’autobús al carrer de Mallorca. / @MMAESTROALONSO

1
Es llegeix en minuts

L'empresa concessionària del manteniment i la publicitat de les marquesines de les parades d'autobús de Barcelona, JCDecaux, ha presentat aquest dimarts una denúncia al jutjat de guàrdia per l'aparició aquest dilluns d'un cartell a favor de la pedofília penjat en una parada d'autobús de Barcelona.

L'adjunt a la direcció de relacions institucionals de JCDecaux, Alberto Carrillo, ha explicat que el cartell es va retirar immediatament i l'empresa ha obert una investigació per descobrir qui va obrir el pany del marc publicitari i hi va col·locar el cartell com si fos una campanya real.

L'anunci, segons ha publicat el diari 'Ara', estava col·locat a la parada d'autobús situada a la cantonada del carrer de Mallorca amb Marina i mostrava una nena mig despullada sota la paraula "Llibertat" escrita en majúscules.

El cartell demanava: "Envia'ns fotos de quan eres petit sense roba. Per una pornografia infantil lliure d'abusos", i acabava amb l'eslògan "+18 Pedofília Sí Abusos No".

Retirat immediatament

Fonts municipals han explicat a Efe que quan l'ajuntament va tenir coneixement ahir a través d'una trucada del diari esmentat de l'existència del cartell, va ordenar que es retirés immediatament, cosa que va fer l'empresa concessionària.

Carrillo ha explicat que és la primera vegada que algú obre una marquesina i hi col·loca un cartell publicitari aliè a l'empresa.

El responsable de JCDecaux, que ha revisat totes les marquesines de les parades d'autobús de la ciutat i ha comprovat que no hi ha més cartells falsos, ha assenyalat que el pany del marc de vidre on es col·loquen els cartells no estava forçat, però havia estat segellat amb silicona "que encara estava fresca, i per això sospitem que el cartell va estar poc temps exposat".

Carrillo ha apuntat que per obrir aquestes marquesines l'empresa té una clau especial que fabriquen ells mateixos i que no està a la venda, tot i que encara no tenen sospita de qui ha pogut ser l'autor d'aquesta gamberrada.

Notícies relacionades

"A vegades ens han col·locat cartells enganxats amb cel·lo sobre el vidre de la cartellera, però mai l'havien obert per col·locar un cartell ben simulat a dins", ha reiterat Carrillo.

Per la seva banda, els serveis jurídics de l'Ajuntament de Barcelona estan estudiant si també presenten una denúncia per aquests fets.