TENDÈNCIES. FIRES I PARADES INUNDEN BARCELONA

La ruta dels mercats

Els tradicionals mercats nadalencs comparteixen ciutat amb parades de tota mena. N'hi ha de benèfiques i de segona mà, d'artesanies, de fotos i de moda 'vintage'.

Una parada del ’We love cats market’ de l’any passat.

Una parada del ’We love cats market’ de l’any passat.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

La proliferació de mercats i mercats de segona mà és una realitat multiplicada per la crisi, la bona voluntat i la recerca de camins de promoció comercial. Aquest cap de setmana, el primer de la llarga temporada nadalenca, els tradicionals mercats de pessebres i avets comparteixen ciutat amb mitja dotzena de socs que ofereixen productes únics per regalar per Nadal.

WE LOVE CATS MARKET. Mercat dedicat a ajudar els gats abandonats. Celebra la segona edició en un local a prop de la plaça de Sant Jaume. Reuneix una trentena de creadors que dissenyen, elaboren i venen productes exclusius i d'edició limitada. El mostrari és molt divers, des de bijuteria, estampació i ceràmica fins a roba, bosses i complements per a animals. Per participar-hi, tots els artesans han fet una donació a l'associació UB Gats, que acull gats abandonats per buscar-los una nova casa. Allehaus. Carrer del Palau, 4. Avui i demà, d'11.00 a 21.00 hores.

THE CRAFTROOM. Organitzat per Artesania de Catalunya, aquest saló pretén convertir-se en el gran aparador de l'artesania catalana. Està ubicat tot el cap de setmana al Dhub, amb espai de venda directa de productes de diferents sectors (complements, joieria, llar) i activitats com tallers infantils, exhibicions, exposicions i audiovisuals. Disseny Hub. Plaça de les Glòries, 37. De 10.00 a 21.00 hores (diumenge, fins a les 20.00 h).

DOWNTOWN MARKET. Mercat al costat del mar (segona planta del Maremàgnum. De 12.00 a 22.00 hores) amb tot tipus d'objectes, des de parament, roba i complements fins a joguines, art urbà, degustacions gastronòmiques i música en directe a càrrec de diversos discjòqueis.

33 FANTÀSTIC HANDMADE. Amb més de 50 botigues d'artistes i artesans de Barcelona que comercialitzen les seves creacions (moda, joieria, mobles, serigrafies) a través d'Etsy, plataforma de venda on line d'objectes fabricats a mà. FAD. Plaça dels Àngels, 5. De les 11.00 a les 21.00 hores.

Notícies relacionades

DEMANOENMANO. Amb 300 parades de dissenyadors, artesania i il·lustració vintage, oferta gastronòmica, zona de rebosteria, música i tallers de brodat, enquadernació i serigrafia (inscripció). Estació de França. D'11.00 a 21.00 h.

MERCAT FOTOGRÀFIC. Amb llibres, fotos, objectius, càmeres i revistes. Anaglifos. Monéc, 17. Només dissabte, d'11.00 a 20.00 hores.