TREBALL DE LES AMPES

Un estudi veu insuficient l'oferta de l'escola pública a Gràcia

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

La Coordinadora d'ampes de Gràcia va presentar ahir un estudi sobre l'escolarització pública al districte amb l'objectiu d'avaluar l'oferta i la demanda actual de places escolars i elaborar una planificació de cara a un futur immediat. L'informe vol ser la primera pedra d'un mapa escolar general.

Notícies relacionades

L'estudi -realitzat a partir de les dades d'ocupació dels centres del Consorci d'Educació de Barcelona de l'octubre del 2013 i de les xifres de naixements del departament d'estadística de l'ajuntament- conclou que l'oferta pública de primària és insuficient. «En l'últim procés de preinscripció es van registrar 512 sol·licituds per a 475 places disponibles, mentre que la concertada va tenir 460 sol·licituds per a 550 places, cosa que posa de manifest que al districte hi ha més oferta de places concertades que demanda de les famílies», exposen des de la coordinadora, que assegura que la tendència dels últims anys apunta que com més oferta pública hi ha, més ocupació es registra.

Apunta també que a partir de l'augment de la demanda que es pot inferir davant la pujada de la natalitat -i sense tenir en compte l'augment de les peticions que podria provocar la crisi econòmica-, és «imprescindible» consolidar , «com a mínim», l'oferta de dues línies de l'escola L'Univers, actualment en barracons. Aquest segon grup -que ha ballat al ritme de l'erràtica redacció del projecte de l'edifici definitiu de l'escola- podria pal·liar el dèficit, segons apunta l'estudi.