Entitats i veïns rebutgen la proposta municipal de participació ciutadana del Poblenou

El grup Fem Rambla diu que "no hi ha voluntat de fer un autèntic procés" de debat

1
Es llegeix en minuts

El grup de treball Fem Rambla, que ha portat a terme un procés de debat veïnal per garantir la participació ciutadana en la remodelació de la rambla del Poblenou de Barcelona, rebutja la proposta de l'ajuntament d'unificar-lo amb el procés participatiu que vol fer el consistori.

En un comunicat, Fem Rambla considera que "no hi ha voluntat municipal de fer un autèntic procés participatiu i que no s'afronten molts dels temes necessaris ni es vol fer des d'una metodologia oberta i realment alternativa".

Les entitats i el veïnat del barri del Poblenou de Barcelona van posar fa unes setmanes en marxa un procés participatiu amb el lema 'Fem Rambla'.

Amb aquesta iniciativa es pretén garantir la participació ciutadana en el disseny de la remodelació d'aquest passeig i permetre un debat a fons sobre el seu ús entre tots els sectors implicats.

En el procés participatiu veïnal s'han celebrat tres assemblees de barri, una jornada de debat, més de 480 enquestes i s'ha fomentat el debat a les xarxes.

Segons el grup, el rebuig a la proposta municipal es deu al fet que el districte de Sant Martí proposa, entre altres coses, unificar les iniciatives i pretén deixar fora del debat la remodelació del tram de la rambla del Poblenou entre Taulat i Fernando Poo.

Notícies relacionades

També, segons Fem Rambla, imposa una composició determinada per la representació veïnal, no vincula el debat sobre les terrasses a l'ordenança o no planteja debatre aspectes prioritaris en el procés participatiu com el paviment de la Rambla, cosa que va suposar el punt de partida de la mobilització ciutadana.

El grup ha convocat per demà una assemblea veïnal oberta a la Biblioteca Manuel Arranz en què proposarà la continuació d'aquest procés veïnal i la no acceptació de la proposta municipal tal com està plantejada.