INICIATIVES. UNA EXPOSICIÓ ALS COMERÇOS DEL BARRI

Art i bon rotllo a Gràcia

'L/Aparadart' és una exposició de fotografies i il·lustracions que pretén convertir els aparadors de petits comerços del barri en un museu a l'aire lliure.

Il·lustració de Xavier Mula.

Il·lustració de Xavier Mula. / arxiu / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
BLANCA ESPACIO
BARCELONA

Gairebé 60 aparadors de Gràcia participen, a partir d'avui, en L/Aparadart, una mostra de fotografies i il·lustracions a peu de carrer que pretén convertir el barri barceloní en un museu a l'aire lliure. Aquest projecte, en què participen gairebé 60 artistes, està impulsat per una llibreria molt peculiar, La Parada, que amb aquesta singular iniciativa vol celebrar el seu primer aniversari. La mostra s'inaugura avui a les 12.00 hores.

La Parada és exactament això, una parada exterior del mercat de l'Abaceria, a la cantonada de Torrijos amb Travessera de Gràcia. Va obrir fa un any -el 15 de setembre del 2012- amb l'objectiu de treure l'art i la cultura al carrer. Ofereix fotografies i llibres il·lustrats. Darrere del taulell hi ha Raquel Vila i Xènia Bagué, que van emprendre el projecte amb molt bon rotllo. «Un bon rotllo que volem compartir amb tots els veïns, ara que complim un any», explica Raquel.

Per a això han comptat amb la complicitat de 58 artistes i de 58 botigues del barri. Els artistes són fotògrafs i il·lustradors com Consuelo Bautista, Montse Campins, Faustí Llucià, Camilla de Maffei, Miguel Gallardo i Clara Nubiola. Tots ells han triat una de les seves obres, però no una a l'atzar, sinó una que els transmeti benestar o alegria. «A veure si tots els vianants s'encomanen aquesta  sensació», afegeix Raquel.

Notícies relacionades

SENSACIONS / «Veure tots aquests avis disfrutant de la seva vida de jubilat en bona companyia és el que em dóna bon rotllo en aquesta imatge». Així explica Israel Ariño la seva tria de la foto Una gran dona. L'il·lustrador Xavier Mula té també les seves raons per haver triat La veu tècnica: «La mirada d'aquesta dona em transmet serenitat, i els seus colors i la seva textura em donen alegria i vitalitat».

El projecte no hauria estat possible sense la cooperació de 58 botigues situades als carrers que envolten el mercat -Torrijos, Puigmartí, Ramón y Cajal, Penedès, Mare de Déu dels Desamparats...-, convertides durant un mes i mig en petits trossets de museus urbans.