La plataforma Nou Barris Cabrejada! acusa Trias de "donar allargues" a les seves demandes

Demana retirar la concessió de les línies de bus a Sagalés pels seus "incompliments"

1
Es llegeix en minuts

La màxima prioritat del govern municipal de CiU són les persones i el seu benestar, segons s'ha recordat aquest matí al fer balanç dels dos anys de mandat al districte de Nou Barris, on la regidora, Irma Rognoni, ha destacat que des de l'entrada en funcionament del pla contra els desnonaments s'ha aportat solució a 20 casos i que es treballa intensament en polítiques d'habitatge, alimentació, atenció a la infància, joventut i ocupació. També ha subratllat l'obertura del centre cívic de Can Verdaguer, l'inici de les actuacions de rehabilitació de la Torre de Baró i la millora de l'antic camp de futbol de Ciutat Meridiana, entre altres.

No obstant, Nou Barris és la zona on el descontentament veïnal és més notori. De fet, s'ha creat una plataforma, amb un centenar d'entitats, que es denomina Nou Barris Cabrejada! Dimecres a la tarda, precisament, van ser rebuts per l'alcalde Xavier Trias, i al sortir, els portaveus el van acusar de "donar allargues" a les seves demandes.

Notícies relacionades

Ho va dir en declaracions als mitjans Pep Ortiz, un dels membres del col·lectiu, al sortir d'una reunió mantinguda amb Trias a l'ajuntament dimecres a la tarda. Ortiz ha valorat que el districte fa dos anys que està esperant "respostes concretes, amb xifres i dates", però que la prioritat del govern municipal de CiU no són els barris pobres.

Va avançar que la plataforma celebrarà una assemblea el dia 28, però que preveu una certa relaxació" fins al setembre, quan reprendran la campanya "amb tanta força com ara o més". També després de la reunió, una portaveu de la secció laboral de la plataforma va assegurar que la companyia Sagalés, que té concedit el servei de les línies 80, 81, 82 i 83 de bus del districte, està "incomplint" les condicions que va pactar amb els treballadors --i amb la mediació de la Generalitat-- per posar fi a la vaga que els conductors d'autobús van fer de l'11 al 26 d'abril.