MOBILITZACIÓ POPULAR

Nou Barris es manifesta aquest dijous a Sant Jaume per exigir solucions

Una plataforma ciutadana formada per més de 100 entitats del districte denuncia "la inoperància del districte davant l'emergència social"

Concentració de Nou Barris cabrejada diu prou, al novembre.

Concentració de Nou Barris cabrejada diu prou, al novembre. / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
HELENA LÓPEZ / Barcelona

Més de 100 entitats deNou Barris unides en la plataforma ciutadanaNou Barris cabrejada diu prou! es manifestaranaquest dijous a la tarda davant l'Ajuntament de Barcelona per denunciar "la greu situació que estan patint molts veïns del districte". La plataforma ciutadana denuncia, entre moltes altres coses, les retallades en sanitat, educació i transport públic, a més de la falta de vivenda protegida i la "falta de respostes dels dirigents del districte".

Notícies relacionades

Els impulsors de la campanya denuncien "lainoperància del Consell del districte", i per això han decidit interpel·lar directament l'alcalde,Xavier Trias. En l'acció d'aquest dijous, els veïns es concentraran a les 18.30 hores de la tarda a l'estació de metro de Llucmajor i es dirigiran junts cap a la plaça de Sant Jaume, on pretenen entregar-li a l'alcalde una carta en què li demanen "poder participar activament dels pressupostos de l'ajuntament, que els comptes siguin transparents i públiques i que les polítiques locals no siguin discriminatòries amb les perifèries".

"Volem que es tingui en compte el paper del teixit associatiu de Nou Barris, que se'l respecti, se l'escolti i es millorin els mecanismes de participació", assenyala la missiva, que reitera que la situació del districte és d'"emergència social".