Itziar González: "El nou pla s'ha de sotmetre a consulta"

CiU pretén ara anul·lar el veto a l'ampliació de la capacitat hotelera de Ciutat Vella que l'arquitecta va aplicar quan era regidora

Itziar González, el novembre passat.

Itziar González, el novembre passat. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
CARLOS MÁRQUEZ DANIEL / Barcelona

El pla d'usos de Ciutat Vella va sorgir de la ment de l'arquitecta Itziar González, veïna del districte i exregidora entre juny del 2007 i abril del 2010. Va deixar el càrrec per la seva oposició a la tramitació de la llicència de l'hotel del Palau. Curiosament, CiU pretén ara anul·lar el veto a l'ampliació del nombre de llits que ella va establir.

Notícies relacionades

Preguntada sobre com ha conegut la modificació del pla urbanístic, respon: "Fa uns mesos em vaig reunir amb la regidora Mercè Homs i em va informar que la principal novetat tenia a veure amb els hotels. No tenia perquè fer-ho, va ser un detall. Li vaig dir que com a veïna i com a arquitecta no podia estar-hi d'acord, encara que com a exregidora entenc que apliquin la seva pròpia ideologia. Li vaig recordar, això sí, que el pla vigent es va fer de manera participativa, comptant amb els veïns i els agents econòmics. Aquesta modificació s'hauria de sotmetre a consulta ciutadana."

>> Llegiu l'entrevista completa a Itziar González a e-Periódico.