El jutge suspèn el desnonament de la masia de la Verneda, afectada pel pla de Prim

Els veïns presenten projectes per a l'edifici de Can Riera

La masia de Can Riera afectada.

La masia de Can Riera afectada.

1
Es llegeix en minuts
HELENA LÓPEZ / Barcelona

Arantxa Morán, presidenta de l'associacióApropat, formada per veïns deSant Andreu iSant Martí preocupats per la protecció delpatrimoni històric, no té cap dubte queCan Riera ofereix "moltes possibilitats". "Tenim clar que ha de ser un equipament per al barri. Ara s'ha de decidir quin i com", manté l'activista. Aquest "ara" no és només una manera de parlar. El moment és ara, que el jutge ha acceptat el recurs de la defensa de Diego i Isabel, els actuals veïns de Can Riera, l'última masia dreta al barri obrer, suspenent l'ordre de desnonament prevista per demà.

La feina dels activistes d'Apropat durant les últimes setmanes ha estat intensa. Malgrat no perdre l'esperança que el llançament se suspengués, com finalment ha passat, havien de documentar tot el que hi havia a la casa, aixecada al segle XVI.

Notícies relacionades

Per Eduard Milan, activista d'Apropat, és imprescindible que el municipi reconegui que Can Riera és un bé cultural d'interès local. "La masia està més oblidada que abandonada", subratlla Milan, que dóna un toc d'atenció a l'Administració pel desinterès mostrat sempre en l'afer.

>> Llegiu la informació completasobre Can Riera a e-Periódico.