OFERTA TURÍSTICA A CIUTAT VELLA

El nou hotel monument del Gòtic reclama créixer

El local, inaugurat ahir oficialment, integra part de la muralla romana

El luxós Mercer exigeix flexibilitzar el pla d'usos per afegir l'edifici contigu

Una de les dependències de l’Hotel Mercer, ahir.

Una de les dependències de l’Hotel Mercer, ahir. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

El president de Mercer Hoteles, Pedro Molina, que acaba de desembarcar al barri Gòtic de Barcelona amb un hotel monument de cinc estrelles de gran luxe, va reclamar ahir flexibilitzar, com va prometre el Govern municipal de CiU, el pla d'usos que impedeix obrir nous establiments hotelers i ampliar-los al districte de Ciutat Vella. Ho va exigir durant la inauguració oficial del que considera el seu vaixell insígnia, el Mercer Hotel Barcelona, un allotjament amb 28 habitacions al número 7 del carrer de Lledó que funciona des del setembre.

Molina, en declaracions a Europa Press, va ressaltar que estan a l'espera que es canviï el pla d'usos (que va ser aprovat quan governaven el PSC i ICV-EUiA, i que no permet noves obertures més enllà de les que ja estaven en marxa abans de la seva entrada en vigor, el novembre de l'any 2010) amb l'objectiu de poder-lo ampliar amb l'edifici contigu, al número 9 del carrer de Lledó, també propietat del grup hoteler.

El nou establiment es troba en una joia arquitectònica del barri Gòtic, la restauració i el disseny del qual ha anat a càrrec de l'arquitecte Rafael Moneo, reconegut aquest any amb el premi Príncep d'Astúries, i integra part de la muralla romana de Bàrcino, incloent-hi restes que daten del segle I.

El Mercer Hotel Barcelona, que està obert des del mes de setembre, té previst arribar al projecte inicial de 28 habitacions amb unasuiteque obrirà a principis del 2013. Els preus d'una habitació superior fins a una júniorsuiteoscil·len entre els 500 i els 250 euros.

Vegeu el vídeo d'aquesta

Notícies relacionades

notícia amb el mòbil

o a e-periodico.cat