IMPULS AL COMERÇ

Obre la pista de gel de la plaça de Catalunya

El muntatge, més gran que el de l'any passat, hi serà fins al 6 de gener

Exhibicions a la pista de gel de la plaça de Catalunya, en la seva presentació, ahir.

Exhibicions a la pista de gel de la plaça de Catalunya, en la seva presentació, ahir. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN / Barcelona

El teló ja s'ha aixecat a la pista de gel de la plaça de Catalunya que tornarà a animar les festes al centre de la ciutat. La novetat del 2012 és la seva ampliació, que la corona com la instal·lació de gel temporalmés gran d'Europa. Els accessos i tancament exterior s'han millorat, fruit de l'experiència de l'any passat, que ha servit per afinar l'invent. S'estima que uns 500.000 curiosos i 90.000 patinadors disfrutaran de la iniciativa de laFundació Barcelona Comerç des d'aquest divendres (10.00 hores) fins al 6 de gener.

El nou muntatge de BarGelona té unes dimensions de 1.202 metres quadrats (1.072 a la pista d'adults i 130 a la de nens) i s'ubica en una gran carpa que ocupa uns 3.100 metres quadrats del centre de la plaça de Catalunya. És a dir, que la copa gairebé del tot. La cúpula semitransparent que la cobreix també ha guanyat amplitud per optimitzar la conservació del gel i aïllar-la millor en cas de mal temps. L'àrea d'espera per a patinadors (a la pista podran coincidir fins a 200), el perímetre per al públic que només la visiti i la zona de serveis i cafeteria també han crescut.

Notícies relacionades

El que no ha canviat és la forma de funcionament, les entrades són per a mitja hora o una hora, a 7 i 9 euros respectivament (per la pujada de l'IVA), però les 10.000 botigues dels 16 eixos comercials aglutinats a la Fundació Barcelona Comerç distribuiran vals del 50% de descompte entre els clients.

La pista de gel, formalment oberta a partir d'aquest divendres, suposa l'arrencada de les festes de Nadal a Barcelona, que ahir es van rematar amb l'encesa de llums a mitja tarda, i amb la celebració de la Shopping Night o nit de botigues i serveis al passeig de Gràcia, amb comerços oberts i degustacions fins a la 1.00 de la matinada.