Anar al contingut

ESTUDI DE LA CAMBRA DE BARCELONA

El Prat és el tercer aeroport europeu en tràfic de passatgers

Les instal·lacions preveuen batre rècords i superar aquest anys els 35 milions de viatgers

L'aeroport de Barcelona s'ha situat com a tercer aeroport europeu per volum de passatgers d'origen i destí amb 23,5 milions de viatgers, darrere de Londres-Heathrow (37,2 milions) i el Charles de Gaulle de París (28,5 milions), segons la nova edició de l'Observatori de Tràfic Aeri de Barcelona de la Cambra de Comerç elaborada amb dades europees consolidades fins al setembre.

D'aquesta manera, les instal·lacions aeroportuàries de Barcelona-el Prat superen les de Madrid-Barajas, que se situen en quarta posició en el rànquing, amb 22,1 milions de passatgers.

En un rànquing per ciutats, la capital catalana es troba en quarta posició, darrere de Londres (71 milions), París (46,3) i Moscou (28) i davant, per primera vegada, de Roma (23,3), si bé s'ha de tenir en compte que el 2011 Barcelona estava en sisena posició i de les cinc primeres ciutats és l'única que només té un aeroport.

A més, segons dades facilitades per AENA, l'aeroport de Barcelona ha registrat més de 30,6 milions de passatgers del gener a l'octubre, un 4% més en comparació amb el mateix període de l'any anterior, mentre que l'evolució del tràfic espanyol és negativa (-4,2%) en els 10 primers mesos, i Madrid-Barajas ha experimentat una caiguda del 8,1%, fins als 38,9 milions.

El nombre de seients dels vols de Barcelona decreixerà un 5% en la temporada d'hivern 2012, una caiguda que no és només d'oferta de seients sinó també de diverses rutes, especialment de llarg recorregut, que es deixaran d'operar en aquesta temporada a causa de la previsió de disminució de demanda realitzada per les aerolínies i per l'increment de taxes.

Tot plegat, sosté la Cambra, tindrà un impacte negatiu sobre els passatgers de Barcelona, i pot "moderar" la tendència alcista dels últims anys, encara que malgrat això es preveu que l'Aeroport del Prat arribi a un màxim històric aquest any, amb 35 milions de viatgers.

0 Comentaris
cargando