RESOLUCIÓ JUDICIAL

Un jutjat de BCN reconeix una invalidesa absoluta per l'exposició als excrements dels coloms de la plaça de Catalunya

La dona, treballadora de Turisme de Barcelona, va emmalaltir dels pulmons per la inhalació continuada dels detritus dels ocells

Turistes amb els coloms de la plaça de Catalunya de Barcelona.

Turistes amb els coloms de la plaça de Catalunya de Barcelona. / JONATHAN {GREVSEN}

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / Barcelona

El Jutjat Social número 2 de Barcelona ha reconegut la condició d'invalidesa absoluta a una treballadora de Turisme de Barcelona, G. T. V.,  afectada d'alveolitis al·lèrgica com a conseqüència de l'exposició continuada alsexcrements de coloms i altres aus que tenen una presència habitual a la ciutat.

Notícies relacionades

Segons admet la resolució, la presència massiva d'excrements de coloms i lloros a la zona on la treballadora portava a terme la seva feina com a informadora turística, a la plaça de Catalunya i a la Rambla, han estat la causa desencadenant de la seva malaltia, una patologia que constitueix una greu afectació del sistema respiratori que en casos greus com el que presenta G. T. V. pot evolucionar cap a una fibrosi pulmonar.

En contra del criteri de l'Institut Nacional de Seguretat Social, la magistrada ha atorgat plena credibilitat a les proves i informes mèdics que des d'un primer moment van vincular el quadro clínic de la dona a la inhalació involuntària dels detritus dels ocells. La sentència, per tant, s'ha pronunciat de manera favorable a la petició expressada pelCol·lectiu Ronda i reconeix a G. T. V. la condició d'invalidesa absoluta derivada d'unaccident de treball, ja que no pot fer front ni a esforços mínims.