SESSIONS INFORMATIVES

Barcelona suggereix als joves feines d'estiu

El municipi inicia una campanya per divulgar ocupacions de temporada

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

L'estiu, malgrat la situació actual, continua sent un bon moment perquè els joves puguin trobar alguna mena de feina temporal, pròpia d'aquestes dates. Per això, l'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una campanya informativa que pretén orientar-los cap a determinades ocupacions. Comença demà en forma de cicle, la qual cosa es tradueix en diferents sessions divulgatives i tallers formatius que es porten a terme en diversos punts juvenils de tota la ciutat.

Pel regidor d'Adolescència i Joventut, Raimond Blasi, que té entre les prioritats de la seva àrea generar propostes que fomentin la incorporació dels joves al món laboral, aquestes propostes incideixen a oferir «eines i recursos» que complementin l'«esforç i la tenacitat» dels joves que estan buscant una feina. Cosa que es tradueix en el cicle¿Vols treballar a l'estiu?, que pretén aprofitar la conjuntura que es produeix en el període de les vacances d'estiu, quan sorgeixen ofertes d'ocupació puntuals i els joves poden fer treballs de temporada.

CONTACTE AMB EMPRESES / L'objectiu d'aquesta campanya és que els usuaris tinguin coneixement dels serveis i recursos d'orientació i assessorament laboral que s'ofereixen als Punts d'Informació Juvenil (PIJ), millorar les oportunitats de recerca d'ocupació, facilitar-los el contacte amb les empreses i oferir-los ofertes que sorgeixen en el mercat laboral de temporada.

Notícies relacionades

El cicle, que es portarà a terme durant els mesos d'abril i maig, combina les sessions informatives per explicar les ocupacions de temporada amb els tallers pràctics per adquirir o perfeccionar habilitats bàsiques per a la recerca de feina, i ofereix també als joves la possibilitat de consultar ofertes d'ocupació i de disposar d'una assessoria laboral.

Per posar un exemple, les sessions comencen demà al Punt d'Informació Juvenil de Sarrià-Sant Gervasi amb una xerrada sobre la feina en el sector de la restauració, i continuaran dijous al punt d'informació de Garcilaso, on s'informarà sobre les campanyes de recollida de fruita. Fins al 23 de maig, totes les persones que hi estiguin interessades tindran la possibilitat de rebre orientació sobre com poder trobar una feina en creuers, en parcs aquàtics, com a socorrista, en esports de muntanya i aventura o en el sector de l'oci en general. Les concrecions de les dates i llocs on se celebraran les reunions es poden consultar a la pàgina www.elpuntjove.cat.