RENOVACIÓ D'UNA àrea EMBLEMÀTICA

El 120è aniversari impulsa el zoo a fer un salt tecnològic

El parc adopta els codis QR per millorar la informació als visitants

La instal·lació sol·licita als barcelonins que enviïn les seves fotos familiars a l'espai

El Zoo de Barcelona compleix 120 anys. / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA
BARCELONA

El 120è aniversari del Zoo de Barcelona, que es complirà el dia de la Mercè vinent, el 24 de setembre, és el motiu ideal escollit per l'ajuntament per fer un important salt tecnològic en els serveis que ofereix als usuaris. Els ja omnipresents codis QR, que com una taca d'oli es van expandint per tot arreu, per exemple en aquest mateix diari, seran la manera més directa i fàcil d'aconseguir, per part del visitant, informació addicional a la que ofereixen els panells. Col·locats en 22 instal·lacions d'animals, set espais genèrics i 13 escultures, aquells que disposin de l'aplicació al seu telèfon intel·ligent podran sentir les explicacions dels experts a través del seu terminal.

Els codis QR, tal com els ha definit el director del zoo, Carles Trepat, són dreceres que remeten a una web on es pot sentir l'àudio amb les explicacions, en català, en castellà i en anglès.

ZOO 'MOBILE' / No s'ha de perdre de vista que la ciutat de Barcelona és la capital del mòbil, gràcies al seu acord amb la fundació del Mobile World Congress. Això va portar la segona tinenta d'alcalde, Sònia Recasens, a afirmar ahir durant la presentació dels codis QR, que «el zoo es posamobile», i és que el parc zoològic barceloní és un dels primers de tot el món que incorpora aquesta nova tecnologia,

La granja, el zoo infantil, l'aviari, el terrari i la zona de goril·les són alguns dels espais del parc on s'ha instal·lat aquest sistema d'informació per codis QR.

A més dels QR, el zoo també estrena una nova flota de vehicles elèctrics per al transport intern. Es tracta d'un tren que consta de tres vagons i també 20 vehicles model carret de golf.

Recasens també va presentar l'audiovisual, que dues vegades per hora es podrà veure al terrari i on s'explica la història dels 120 anys del zoo. Al vídeo pren la paraula la Dama del Paraigua, l'emblemàtica escultura del zoo, i és ella la que entrellaça les diferents imatges dels seus habitants més famosos: des de la primera elefanta Julia, fins a Floquet i l'orca Ulises.

Amb motiu de l'efemèride, el zoo sol·licita als barcelonins que aportin fotografies històriques -familiars- que s'hagin fet al parc. Fins al 15 de juny a través de la web www.zoo-

barcelona.cat.

Vegeu el vídeo d'aquesta

Notícies relacionades

notícia amb el mòbil o

a e-periodico.cat