CONFLICTE per la mala planificació EN l'EDUCACIÓ INFANTIL

El Síndic denuncia el cas de les escoles bressol no construïdes

Barcelona va sortejar places en tres guarderies que finalment no va aixecar

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

El Síndic de Greuges considera que l'Ajuntament de Barcelona «va funcionar malament» i «no va ajustar la seva actuació als principis d'eficàcia, bona fe i confiança legítima» en el cas de les escoles bressol Jaén, Caspolino i Els Patufets, ja que hi va adjudicar places i finalment no va aixecar els edificis a temps (cap de les tres encara no està acabada).

Els pares que havien formalitzat la preinscripció a les guarderies Jaén i Caspolino, a Gràcia, i Els Patufets, a Navas, van denunciar la situació davant de diverses instàncies, entre elles el Síndic de Greuges. Aquest, igual que la síndica de Barcelona, els ha donat la raó.

Les famílies van formalitzar la preinscripció d'acord amb la informació facilitada pel Consorci d'Educació. Una vegada iniciat el curs, els nous responsables de l'ajuntament van comunicar a la premsa -no a les famílies- que els centres no es podrien construir per la crisi. El Síndic considera que «es fa evident un mal funcionament de l'administració en aquest cas, pel fet que va incloure dins del procés de preinscripció les guarderies i va assignar a les famílies unes places inexistents».

Notícies relacionades

A més, segons el Síndic, l'oferta de places sense garantia de disponibilitat incompleix el deure d'informació a les famílies que imposa la normativa de preinscripció.

GESTIÓ EXTERNA / Al retard en la construcció de les escoles bressol -es preveu que els tres centres estiguin llestos durant el curs vinent- s'hi ha de sumar que el nou ajuntament pretén externalitzar-ne la gestió, fet que trencaria l'actual model 100% públic, i això tampoc no agrada gens als pares.