CONSTRUCCIÓ POLIVALENT EN UN BARRI DE SANT MARTÍ

El Poblenou guanyarà un gran equipament a la seva rambla

El nou complex unirà una escola, un casal de barri i un aparcament

Imatge virtual del futur equipament de la rambla del Poblenou.

Imatge virtual del futur equipament de la rambla del Poblenou. / EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
HELENA LÓPEZ
BARCELONA

La falta d'equipaments que els veïns del Poblenou fa anys que denuncien podria tenir els dies comptats. L'última Comissió de Govern de l'A­juntament de Barcelona va aprovar fa uns dies la construcció d'un me­gaequipament a la rambla vertebral d'aquest barri de Sant Martí que ­inclou una escola, un casal i un gran aparcament subterrani. Tres en un.

Aquest ambiciós projecte, que està previst que es construeixi a la rambla del Poblenou, 128-130, tindrà un cost aproximat de 16,4 milions d'euros i una previsió d'execució de 15 mesos, com sempre, a partir del moment en què comencin les obres.

Segons el projecte que s'ha aprovat, el ­casal de barri tindrà una superfície de 779 metres quadrats, situats a la planta baixa d'aquest nou complex ciutadà. Comptarà amb una sala polivalent, a més a més d'espais d'adminis­tració, aules de tallers i d'informà­tica i sales de reunions connectades amb una envejable terrassa, també pensada per tenir múltiples usos.

EXTERIOR I INTERIOR / 6.323 metres ­quadrats més d'aquest ampli complex estaran ocupats per la nova ­escola d'educació infantil i pri­mària, dels quals 3.255 són interiors i 3.068, exteriors. L'accés a aquest centre es farà a través d'un vestíbul des del carrer de Sant Joan de Malta. La coberta del col·legi, per la seva part, s'habilitarà com a «espai de coneixements del medi natural i la sostenibilitat», una tendència en voga en els col·legis de nova creació.

NOUS HORTS URBANS / El coneixement del medi natural es farà a través d'uns horts urbans prefabricats en què els nens aprendran -entre moltes altres coses- que un tomàquet no neix per generació espontània al fons del supermercat. Al costat d'aquests petits paradisos de camp a la ciutat, també es construiran uns banys i un petit magatzem.

Notícies relacionades

Per acabar, està previst que l'aparcament subterrani tingui una ­capacitat de 250 places per a cotxes, a més d'espais reservats per a motos i bicicletes.

Des de l'associació de veïns del barri celebren la construcció de l'escola -una vella reivindicació, ja que el districte de Sant Martí s'emporta la palma pel que fa a barracons i pel que fa a la falta de places escolars- i de l'aparcament. «Si serveix per alliberar una mica els carrers de cotxes, benvingut sigui», apunta Xavier ­Pejenaute, president de l'associació de veïns, encara que posen en dubte la necessitat del casal. «En poc temps s'han obert diversos ­casals al barri, a la mateixa rambla del Poblenou. Potser seria millor aprofitar aquest espai per crear un equipament que sigui més necessari, com l'escola de música que fa temps que demanem», reivindica Pejenaute.