reacció ciutadana a una iniciativa urbanística a ciutat vella

Veïns del Raval rebutgen el pla

L'associació veïnal de la zona no acceptarà una «expropiació indiscriminada»

L'entitat anuncia que formarà un partit per presentar-se a les eleccions locals

Finca de Sant Ramon, 6.

Finca de Sant Ramon, 6.

2
Es llegeix en minuts
HELENA LÓPEZ
BARCELONA

El president de l'Associació de Veïns del Raval, Josep García, va convocar ahir la premsa per deixar clara la seva posició respecte al pla presentat dimecres per l'ajuntament per acabar amb els pisostapadora dels carrers de Sant Ramon i Robador, punts en què es concentra el nombre més elevat de prostíbuls il·legals i de pisos pasteraa la ciutat. García, que va tornar a apuntar la possibilitat de presentar-se a les municipals «davant la poca talla dels polítics actuals» -proposta que ja va llançar fa un any-, va titllar el pla de «sorprenent, vergonyós i electoralista, i de brindis al sol».

Segons el líder veïnal, el pla, que als seus ulls únicament vol ser «una altra operació especulativa de l'ajuntament», no es podrà realitzar perquè, «per un costat no hi ha diners, i, per l'altre, la llei no ho permetrà». A més a més, en el cas que es pogués realitzar, García afirma que «no ho permetrien». «No pensem tolerar una expropiació indiscriminada», prossegueix el president dels veïns, que ahir va avançar que faran una bustiada a la zona afectada per informar els veïns que l'associació «és casa seva» i que «els seus advocats estan a la seva disposició per impedir les expropiacions».

El president dels veïns també va considerar irònic que l'ajuntament obligui els privats a una cosa que ell mateix no fa. «Hem demanat en infinitat d'ocasions al districte que ens digui quants edificis té buits, que en té, i diversos, i no ens han contestat», va apuntar.

Aquests veïns també van assenyalar que el Raval està ple demeublésil·legals que ells fa anys que denuncien «sense que ningú hi faci res». «N'hi ha a la ronda de Sant Antoni, als carrers del Carme, Tigre, Paloma, Lluna, Ferlandina, Joaquim Costa i Om. ¿I qui hi ha fet res? Ningú. I ara arriben les eleccions i una altra vegada es fa servir Ciutat Vella com a arma electoral», afegeix García enfadat.

Notícies relacionades

Per un altre costat, el portaveu dels veïns critica la recent compra del teatre Arnau -a la vorera del Raval del Paral·lel-, per dos milions d'euros, «mentre l'argument és sempre que no hi ha recursos».

DUBTES SOBRE LA LLEI DE BARRIS / En un principi, l'ambiciós pla de xoc presentat per l'ajuntament tindria un cost de 20 milions d'euros -10 en rehabilitació i 10 més en compres de pisos o blocs-, finançats en part per la llei de barris. Per García, aquesta llei en el cas del Raval Sud va ser aprovada per l'últim tripartit i és molt probable que, finalment, aquests diners no arribin. «Artur Mas ja ha anunciat les retallades», va insistir el líder veïnal, que va assegurar que no hi ha voluntat política de solucionar el problema.