Irregularitats en la concessió de LLICÈNCIES municipals

Els veïns volen més dimissions per la trama de Ciutat Vella

La xarxa veïnal insta el consistori a cessar tots els esmentats en el sumari

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

La xarxa veïnal de Ciutat Vella va reclamar ahir a l'ajuntament cessar tots els càrrecs que apareguin esmentats en el sumari de la presumpta trama de concessió de llicències, encara que no hagin estat imputats. O, el que és el mateix, els caps del regidor de Comerç i primer secretari del PSC de Ciutat Vella, Roger Pallarols; el gerent de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, Joan Albert Dalmau, i el ja dimitit conseller de CiU a Ciutat Vella Víctor Badia.

El nou president de l'Associació de Veïns del Casc Antic i representant de la xarxa veïnal, Jordi Bonet, va instar l'ajuntament a emprendre «accions decidides» per acabar amb la suposada xarxa de corrupció, ja que, al seu entendre, «destrueix la confiança en l'administració». Entre elles, va demanar rellevar «del seu càrrec i militància» els membres del consistori «sospitosos d'estar vinculats» a la presumpta trama. A més, el líder veïnal va demanar una investigació independent per depurar responsabilitats polítiques. Els veïns -que asseguren no tenir el sumari-, també aposten perquè l'ajuntament elabori protocols de bones pràctiques i auditories que evitin més casos. I, si no veuen resultats en aquest procés -en què demanen participar- Bonet va insinuar que plantejaran accions legals.

Bonet, que des de fa uns dies substitueix Maria Mas al capdavant de l'entitat, va ressaltar que, sense l'acció de les entitats veïnals, ara hi hauria un hotel davant el Palau de la Música i Heliodoro Lozano «seguiria tramitant llicències».

Notícies relacionades

La presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Eva Fernández, va afirmar que les amenaces a l'exregidora Itziar González demostren que el cas no se cenyeix a una trama urbanística, sinó a una xarxa amb una pràctica «mafiosa», i va advertir de laberlusconitzacióde la política catalana.

Els veïns tampoc pensen quedar-se de braços plegats en relació amb l'afer de l'espoliació del Palau, malgrat que el jutge no hagi permès a la FAVB presentar-se com a acusació popular per compte propi, i ho ha de fer amb la diputació. L'advocat dels veïns, Jaume Asens, va explicar que han presentat un recurs de reforma subsidiari d'apel·lació. Si el jutge no ho estima, recorreran a l'Audiència de Barcelona, i en última instància, al Tribunal Constitucional.