acció social

BCN impulsa un pla de reinserció de prostitutes

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

L'Ajuntament de Barcelona i la Conselleria de Treball van presentar ahir el primer programa d'inserció laboral per a dones que han exercit o exerceixen la prostitució a la ciutat. El pla ofereix formació, assessorament i l'oportunitat de trobar una feina per abandonar aquesta activitat.

El programa, que va començar al març i acabarà al desembre, beneficiarà 24 dones, de les quals sis ja han aconseguit una feina gràcies als convenis amb 23 empreses que la Generalitat va firmar a finals de 2009 per a la reinserció de dones que pateixen violència de gènere. Ara s'amplia a aquestes dones que, segons la consellera de Treball, Mar Serna, també pateixen un tipus de violència sexual en molts casos.

Notícies relacionades

L'ajuntament, des de fa quatre anys, col·labora amb la Fundació Surt, que s'encarrega d'ajudar dones que exerceixen treballs sexuals o bé que són víctimes del tràfic de persones.

L'alcalde Jordi Hereu va subratllar que un contracte laboral com el que ofereix ara aquest programa és l'únic camí perquè aquestes dones puguin recuperar «la seva llibertat i la seva dignitat».