ENTRE FEBRER I MARÇ DEL 2008

Més de 400 obres del museu Picasso de París es veuran al Reina Sofia de Madrid

2
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / PARIS

Un total de 407 obres de Pablo Picasso s'exposaran al Museu Reina Sofia de Madrid entre el 5 de febrer i el 5 de maig de 2008, gràcies al préstec del Museu Nacional Picasso de París. L'exposició engloba des d'escultura a pintura passant per gravats, dibuixos, ceràmiques i fotografies.

La galeria parisenca rebrà a canvi 3,5 milions d'euros per a la remodelació de l'edifici que alberga una de les col·leccions més importants de Picasso, un palauet del segle XVII situat al cor de París que es va obrir com a museu el 1985. El préstec ha estat firmat pel ministre espanyol de Cultura, César Antonio Molina, i la seva homòloga francesa, Christine Albanel.

Les dues ànimes de Picasso

Els ministres han qualificat el projecte d'"excepcional" al tenir una dimensió i una ambició "sense precedents". L'exposició aconseguirà, per primera vegada, que les obres de l'arxiu personal del pintor es trobin amb les del Reina Sofia i, especialment, amb el Guernica. "D'aquesta manera reunirem, si més no simbòlicament, les dues ànimes de Picasso", ha dit Molina.

Les obres tindran uns 4.000 metres quadrats i la majoria s'exposaran a la galeria del Guernica. Per acompanyar l'exhibició, que es títularà La colección del museo nacional Picasso, París, s'ha elaborat material didàctic (catàlegs, àudio guies, conferències), així com arxius fílmics, sonors i escrits conservats en la col·lecció del museu parisenc.

La galeria francesa ha posat en marxa un programa de préstecs per les importants obres de renovació i ampliació de l'edifici que alberga les obres de l'artista. Després d'Espanya, la col·lecció picassiana viatjarà a la Xina, coincidint amb la celebració dels Jocs Olímpics i, posteriorment, al Japó.

La imatge d'Espanya, a París

El ministre Molina ha firmat, amb l'Ajuntament parisenc i el ministeri de Cultura, un acord per inaugurar al juliol, amb motiu de la presidència francesa de la UE, una exposició del Reina Sofía sobre la imatge tradicional d'Espanya i la seva influència en les avantguardes artístiques de començaments de segle.

Notícies relacionades

El projecte es titularà La noche española i comptarà amb més de 300 obres de 150 artistes, entre els quals destaquen Manet, Degas, Modigliani o Picasso.

Els directors de les Biblioteques Nacionals d'Espanya i França han arribat a un acord per col·laborar en la digitalització dels seus fons per evitar robatoris i deterioraments de material i intercanviar experiències sobre el funcionament d'una biblioteca moderna.