PROJECTE

Jim Jarmusch rodarà la seva nova pel.lícula a Espanya al febrer

Isaach de Bankolé serà el protagonista del film del director de 'Flores rotas'

1
Es llegeix en minuts
IDOYA NOAIN / NOVA YORK

Un solitari misteriós, desconfiat, estrany; una feina per completar i una missió meticulosament fora de la llei. Tots els ingredients de l'argument deixen intuir trets presents en l'obra anterior del seu creador, Jim Jarmusch, però l'escenari escollit és una novetat. Jarmusch, una de les veus fonamentals del cine d'autor nord-americà gràcies a títols comEstranys al paradís, Mistery train, La nit a la Terra, Dead maniGhost dog: El camino del samurai,ha ambientat el seu pròxim rodatge a Espanya.

El seu títol ésThe limits of control('Els límits del control'), i tot i que encara no hi ha cap nom espanyol associat amb la producció, ja està prevista la data d'inici del rodatge: el febrer del 2008, i tindrà lloc tant en escenaris urbans com rurals.

Jarmusch, que sol dir que escriu les seves pel.lícules "de dins cap a fora", amb un actor en ment, sí que té escollit el protagonista. És Isaach de Bankolé (Casino Royale, Miami Vice), que ja ha treballat en tres ocasions amb aquest director nascut a Akron (Ohio). El comunicat de premsa de Focus esmenta que "altres aclamats actors internacionals" se sumaran al projecte.

Mentre s'espera aquest anunci,The limits of controlja té associats distingits professionals tècnics. El director de fotografia és l'australià Christopher Doyle, que va col.laborar amb Wong Kar Wai aDesitjant estimariHappy together, en què va crear algunes de les imatges més belles del cine recent. Al disseny de producció s'anuncia la tasca d'Eugenio Caballero, el mexicà que aquest any va guanyar l'Oscar per la direcció d'art d'El laberinto del fauno.

ALIANÇA

Darrere de la càmera destaquen col.laboradors habituals com Stacey Smith i Gretchen McGowan a la producció, i Jay Rabinowitz al muntatge, un dels elements més representatius del cine de ritme únic que aconsegueix Jarmusch.

Notícies relacionades

Flores rotas, protagonitzada per Bill Murray, va recaptar 32 milions d'euros i es va convertir en la pel-

lícula amb més recaptació de taquilla d'aquest cineasta de culte acostumat als marges. Aquest èxit va contribuir a eliminar els problemes de finançament que sovint han dificultat el procés creatiu de Jarmusch. Aquest cineasta mai s'ha mostrat disposat a rebre diners a canvi de perdre el control total de la seva obra i sembla que ha trobat en Focus un soci que respecta la seva autoria.

Temes:

Jim Jarmusch