crònica

Un afilat triangle pop a Altaveu

Sr. Chinarro, Els Pets i el Grupo de Expertos Solynieve es van mostrar compatibles a Sant Boi

1
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO / SANT BOI DE LLOBREGAT

El lema de la 19a edició d'Altaveu, Sense etiquetes, es va mostrar en la seva esplendor divendres a la nit. Començant per la doble oferta del centre urbà. Allà, a Cal Ninyo, Antonio Luque va activar la maquinària inquietant de Sr. Chinarro a ple rendiment. El seu món poètic, críptic i màgic es va aliar amb una banda d'alta precisió; pop d'escola elitista que cobra més relleu com més impertorbable es mostra el cavaller Luque. Collita recent, amb una aclaparadora presa d'El cuadro com a clímax, i prometedores estrenes, com Resistencia i Tímidos.Tímidos del mundo, uníos!". Així que ¿aquell posat era només una qüestió d'introversió?

Notícies relacionades

A la plaça de l'Ajuntament, Els Pets van oficiar una de les seves comunions de masses. Lluís Gavaldà tenia la seva nit. "Fa 10 anys, els pares portaven els fills als nostres concerts, però es quedaven fora. ¡Ara entren junts!", va celebrar. Ambient familiar, pop infal.lible i alguns desviaments cap al melodrama: Com anar al cel i tornar. I, al final, l'entremaliadura de Jo vull ser rei, un ennuvolat Ningú, dedicat a Lluís Maria Xirinacs, i l'himne Bon dia per sortir de la vall de llàgrimes amb dignitat.

A mitjanit, Can Massallera va obrir l'Altaveu Frontera amb el viatge a l'arrel del grup Sol i Serena, que va transportar les essències populars del seu disc Grapat de ruda amb instrumentacions tradicionals, elegància executiva i intensitat. Fufü-Ai va bolcar un animat pop mestís importat d'un barri portuari francès. I, culminant la nit, el Grupo de Expertos Solynieve, amb J (Los Planetas) al capdavant i un menú d'indie-folk-rock trotador i una mica surreal, que mira a l'oest americà des del Guadalquivir i barreja els Byrds amb Vainica Doble. Una actuació robusta i refrescant, amb gestos forestals, harmonies vocals i intents irònics de hit, com Se le ve que hay calidad. Van reforçar la idea del grup com a resposta llibertària, relaxant però desperta, a aquest món de pressions. En prenem nota.