FESTIVAL DE BENICÀSSIM

La pompa de Muse tanca un FIB que bat el seu rècord de públic

Els quatre dies de cent concerts s'acaben amb més de 150.000 espectadors

Els organitzadors es plantegen obrir un altre certamen simultani al nord d'Espanya

2
Es llegeix en minuts
ELOY CARRASCO / BENICÀSSIM

Amb tots els luxes, amb un concert megalòman i amb xifres que fan caure de cul. Així va acabar ahir el 13è Festival Internacional de Benicàssim. Els britànics Muse van desplegar tota la seva pompa i passió, i no és poca cosa, en l'actuació de comiat a l'escenari Verd, que estava tan ple com la vigília amb els Arctic Monkeys. Va ser l'últim xou d'un cap de cartell després de quatre dies, un centenar de grups i 150.000 espectadors, rècord d'un FIB que, malgrat les esgarrapades de la competència, no veu el sostre i es planteja obrir una altra seu simultània en les mateixes dates en algun lloc del nord d'Espanya.

No hi havia millor carta possible que Muse per culminar la colonitzacióbritque ha estat el festival. El trio de Devon és idolatrat al seu país i fins i tot se'ls va concedir l'honor de reobrir el nou Wembley al rock el mes passat. O sigui que l'eixut Matt Bellamy, cantant, guitarrista i líder, i els seus col.legues estan trepitjant núvols i no els va costar enfervorir la multitud amb les seves peces grandiloqüents.

És clar que els seus predecessors en la sessió d'ahir a l'escenari gran l'hi havien deixat fàcil: tant Kings of Leon com Black Rebel Motorcycle Club no van satisfer les expectatives. Els Kings sobretot. La banda dels fills del predicador passeja aquesta temporada un disc més fosc que els dos primers i a estones es van fer pesadíssims.

LA FARAONA WINEHOUSE

Abans de tot això, Amy Winehouse va destil.lar finor i varietats a la inefable carpa Fiberfib. La noia, anglesa de 23 anys, té aspecte de faraona (morena, d'ossos llargs, amb una muntanya de cabells amb extensions i la ratlla dels ulls pintada com als jeroglífics) i fama de tremenda (com Pete Doherty en dona, un bombó per als tabloides), però se la va veure molt educada i les cançons van sonar impecables, per a alegria de la facció menys cafre del públic britànic.

Notícies relacionades

Acompanyada per una banda potent (dues guitarres, baix, bateria, teclats, vents) i dos nois que feien cors i ballaven àgils com anguiles, Amy va passar amb la mateixa destresa del soul al pop, amb incursions en l'ska com la versió delMonkey mande Toots and the Maytals.

Calexico, The Hives, Clap Your Hands Say Yeah... L'últim dia del FIB va donar per a molt. El festival dels 100.000 metres quadrats més massificats de tota la costa del País Valencià, que ja és dir, deixa 14 milions d'euros a Benicàssim, segons van dir diumenge els germans Morán, José Luis i Miguel, directors.