GUARDONS

Cesc Gay obté el Premi Nacional de Cine per 'Ficció'

Guardons per a 'Una mà de contes,' Francesc Serés i 'Mètode'

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La Conselleria de Cultura segueix desgranant la llista dels 17 guardonats dels Premis Nacionals de Cultura 2006, que s'entregaran al Teatre Fortuny de Reus el 24 de novembre. Ahir va comunicar que els guardonats en les categories de cine, literatura, audiovisual i mitjans de comunicació són Cesc Gay, per la pel.lículaFicció,Francesc Serés, pel seu llibre de contesLa força de la gravetat,el programa infantil de Televisió de CatalunyaUna mà de contes,de Manuel Barrios, i la revistaMètode,dirigida per Martí Domínguez.

Notícies relacionades

El jurat ha destacat que la pel.lícula de Cesc Gay és una obra "sòlidament narrada sobre les decisions que donen forma a la creació".Ficció, sobre un director de cine que intenta acabar el guió del seu pròxim film, va obtenir el primer premi del Festival Internacional de Cine de Mar del Plata.La força de la gravetat, de Francesc Serés (Quaderns Crema), és una col.lecció de contes sobre la vida quotidiana que, segons el jurat, es caracteritzen per un "naturalisme expressionista de nova generació sostingut per una actitud moral de pietat lúcida".

El programaUna mà de contes,dirigit per Manuel Barrios, consisteix en la narració d'un conte per una veu en off mentre unes mans l'il.lustren amb diferents tècniques artístiques. La revistaMètode, editada per la Universitat de València, ha estat guardonada per la seva "tasca en la difusió de la investigació".

Temes:

Cesc Gay