NOU DESPLEGAMENT MUSICAL A LA CIUTAT

El Summercase posa el colofó a l'estiu festivaler de Barcelona

El parc del Fòrum rep avui The Flaming Lips, PJ Harvey, Arcade Fire, Scissor Sisters i Astrud

El pont aeri registrarà un intens trànsit de bandes a causa de l'edició simultània de Madrid

1
Es llegeix en minuts
NANDO CRUZ / BARCELONA

El Summercase marca aquest cap de setmana el final de la temporada de festivals de pop-rock a Barcelona amb dues maratonianes jornades, avui i demà de sis de la tarda a sis de la matinada, al parc del Fòrum. I com ja ha passat amb la majoria dels grans esdeveniments musicals del 2007, les previsions ja apunten que tant en l'edició barcelonina com en la que se celebra simultàniament a Boadilla del Monte (Madrid) hi assistiran més espectadors que en les del 2006.

El cartell d'aquest any justifica plenament aquesta tendència a l'alça. En l'imponent llistat d'aquesta segona edició coincideixen, entre altres: Arcade Fire, Scissor Sisters, The Flaming Lips, Bloc Party, PJ Harvey, The Jesus And Mary Chain, OMD, !!!, Jarvis Cocker, James, The Chemical Brothers, Astrud, Air i Kaiser Chiefs. Donada l'acumulació d'estrelles de pop, rock i electrònica, fa un mes que el festival va superar la xifra d'abonaments venuts el 2006. L'única diferència respecte del Sónar, el Primavera Sound o el FIB de Benicàssim és que, per ara, la presència de públic estranger al Summercase significa un percentatge encara simbòlic.

NO SE SOLAPA RES

La condició de festival bessó del Summercase converteix en part clau de l'operatiu el trasllat dels artistes que avui actuen a Barcelona fins a Madrid, on actuaran demà, i viceversa. Només algunes bandes que estan de gira per Europa faran el trajecte en els seus autocars. La resta anirà en avió, de manera que el pont aeri tindrà un intens trànsit de músics.

Notícies relacionades

Diversos grups que actuen a primera hora i que, per tant, han de provar so al matí, volen a les sis de la matinada. Per contra, altres com 2 Many DJ, no abandonaran Barcelona fins a les nou del vespre ja que no se'ls espera a l'escenari madrileny fins a les 4.15 de la matinada.

La baixa per malaltia de Mika ha reduït la graella a 49 actuacions que estaran distribuïdes en quatre escenaris. Com a gran novetat en la política de la programació dels grans festivals, almenys els concerts dels dos escenaris principals (Terminal O i Terminal E) s'han programat de manera que no se solapi cap actuació.