ART

Marilyn Monroe passa de costar 185 euros a 20,7 milions

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Quan la marxant d'art Ileana Sonnabend va exhibir Marilyn llimona a París a principis de la dècada dels 60, la propietària de l'espai on es va mostrar aquest retrat de l'actriu va criticar el treball d'Andy Warhol amb una frase lapidària: "No és art, és necrofília".

Notícies relacionades

No comparteix la seva opinió el mercat ni el comprador anònim que dimecres va pagar 20,75 milions d'euros per una obra de 1962 que el mateix artista va vendre a la seva primera exposició en solitari a Nova York per 250 dòlars (uns 185 euros al canvi actual). El propietari fins dimecres havia estat l'home que va fer aquesta aposta per Warhol fa més de 40 anys: el marxant novaiorquès Richard Solomon.

El retrat de Marilyn, un dels primers de l'artista de la Factory, va ser la segona obra més valorada de la subhasta, on la venda de treballs de l'artista va obtenir més de 101 milions d'euros. "És increïble, sorprenent", admetia el col.leccionista de warhols i magnat periodístic Peter Brant--. Però en algun moment arribarà l'hora de la veritat", va dir en referència a la possible explosió d'una bombolla que està creixent de manera desorbitada.