VALORADA EN 7.500 EUROS

Trobada al Japó una suposada il·lustració original d''El Petit príncep'

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / TÒQUIO

Un dibuix d'una escena del famós llibreEl petit príncepha estat trobada al Japó i es creu que és un original pintat per l'autor, Antoine de Saint-Exupery, segons ha informat l'agència Kyodo.

Es tracta d'una aquarel·la sobre paper per a cartes que representa la visita del protagonista de la novel·la a un planeta habitat per un home de negocis.

La troballa va ser feta per Minoru Shibuya, encarregat del museu de llibres il·lustrats Ehon Kiyosato, a la província de Yamanashi, que va trobar aquest exemplar quan visitava una fira de llibres de segona mà a Tòquio el 1994. El centre va adquirir el dibuix després de pagar 1,2 milions de iens (uns 7.500 euros).

Segons Kyodo, el nebot de Saint-Exupery, François d'Agay, de 81 anys, ha declarat que el descobriment és molt important i creu que és molt probable que el dibuix sigui autèntic.

El petit príncepinclou un total de 47 il·lustracions de les quals es conserven molt pocs originals a causa que l'escriptor francès, pilot a la segona guerra mundial, va desaparèixer mentre realitzava una missió el 1944.

Notícies relacionades

Tòquio Broadcasting System, una cadena de ràdio i televisió nipona, prepara una exposició sobre l'obra, de la qual s'han venut més de 80 milions d'exemplars a tot el món, prevista per al pròxim mes de maig a la capital nipona.

Després d'examinar el dibuix, els responsables d'aquest mitjà estimen que "hi ha molt pocs dubtes sobre l'autenticitat de l'aquarel·la", ja que consideren que "la tinta i altres característiques" presents en altres originals "són similars a les que apareixen en aquesta il·lustració", així com que el número de pàgina escrit en el paper es correspon amb la numeració de la primera edició del llibre publicada el 1943.