MÚSICA

El Summercase aposta per les estrelles de l'indie

The Jesus and Mary Chain, Arcade Fire, PJ Harvey, Jarvis Cocker i OMD, asos del cartell

2
Es llegeix en minuts
NANDO CRUZ / BARCELONA

El festival Summercase va al gra. Ahir se'n va presentar sols l'avanç de 15 artistes que actuaran a la segona edició, la majoria primeres espases del cotitzat mercat festivaler. A les ja anunciades presències, The Chemical Brothers i Kaiser Chiefs, s'hi sumen el duo francès Air, l'excantant de Pulp Jarvis Cocker, la rockera PJ Harvey, el circ psicodèlic de The Flaming Lips i el hip-hop abstracte de DJ Shadow. Actuaran el 13 i 14 de juliol en edicions simultànies situades al Parc del Fòrum i la ciutat madrilenya de Boadilla del Monte.

Si ja resulta sorprenent el percentatge de grans noms d'aquest cartell, encara ho és més la tornada de The Jesus and Mary Chain, un grup escocès dels anys 80 de gran influència en la història del rock alternatiu a causa de la seva inspirada barreja de distorsió elèctrica i melodies pop. Les seves dues primeres actuacions a Europa es faran a les dues escales del Summercase. També cal ressaltar la visita d'Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD), una formació nascuda al final dels anys 70 a Liverpool i que va portar el pop fet amb sintetitzadors fins al lloc més alt de les llistes de vendes.

BANDES D'ÚLTIMA GENERACIÓ

Notícies relacionades

Entre les bandes d'última generació, el Summercase compta amb dues de les que millor s'han posicionat en menys temps: els nord-americans LCD Soundsystem i els canadencs Arcade Fire. Tots dos publicaran aquestes pròximes setmanes els seus segons discos,Sound of silveriNeon bible, respectivament, llançaments de primeríssim ordre atès l'èxit que van obtenir amb els seus debuts. El rock experimental d'Electrelane, el pop operístic de My Brightest Diamond i el jove grup anglès The Pigeon Detectives completen un primer avanç, encara que el director del festival, José Cadahía, va assegurar que "entre els grups que falten per confirmar hi haurà dos o tres noms forts".

Els organitzadors del Summercase van avançar que la xifra final d'artistes que actuaran en aquesta segona edició s'acostarà a la cinquantena; menys de la meitat dels quals solen programar festivals com el FIB de Benicàssim, el Sónar i el Primavera Sound. La intenció és, segons Cadahía, "que aquest any no se solapin en cap cas les actuacions dels dos escenaris principals". Tal com va passar a la primera edició, el festival disposarà de quatre escenaris: dos a l'aire lliure i dos més sota carpes. Fins a la data, el Summercase ha venut uns 2.500 abonaments i aquest any compta amb un pressupost de set milions d'euros a repartir entre totes dues edicions: la barcelonina i la madrilenya.