POLÈMICA

Munt retrata la decadència en el seu primer film de ficció

L'actriu protagonitza 'Pretextos' amb Ramon Madaula i Laia Marull

2
Es llegeix en minuts
C. S. / BARCELONA

En elset, un immens cartell reprodueix frases escrites per Sílvia Munt:"La paraula maleïda és insatisfacció. L'instint ens salva i ens condemna. Un és feliç fins que sap que ho pot ser més".Són els conceptes clau per entendre el sentit, la raó de ser de la primera pel.lícula de ficció que dirigeix. El rodatge dePretextosfinalitza aquesta setmana amb un cartell que està encapçalat per la mateixa actriu, Laia Marull, Ramon Madaula, Francesc Garrido, Àlex Brendemühl, Álvaro Cervantes i Manuel Alexandre.

Pretextosés, segons Munt, una pel.lícula que comença on la majoria acaba: en la decadència d'una parella."Just quan m'interessen a mi. El relat convencional és noi coneix noia i després es casen. Però... ¿què passa després? Doncs que arriba la crua realitat".Amb això, la directora, que ha coescrit el guió amb Eva Baeza, intenta explicar que els homes i les dones segueixen unes pautes de comportament inevitables, que preval l'"acceptació"de les contradiccions, de les insatisfaccions i dels desitjos no complerts."La vida no és de color de rosa. Res no és perfecte. El que ens uneix és la necessitat d'afecte en un món acomodat i aparentment feliç, on cada dia és més complicat viure",considera l'actriu, que comparteix protagonisme amb Madaula, el seu marit en la ficció i en la vida real.

Ella es posa en la pell de Viena, una directora de teatre"apassionada que dedica les seves energies al món de la ficció, a l'imaginari, a realitats inventades ".I ell, de Daniel, un metge,"un home de ment científica que resol problemes reals".Personatge que manté un idil.li amb una de les seves infermeres (Marull) del geriàtric on treballa."Viena és una dona molt pròxima a mi pel que fa a la tessitura".Per aquest motiu va decidir situar-se alhora davant i darrere de la càmera. L'elecció de Ramon Madaula, amb qui no coincidia en un escenari des de feia 10 anys, respon a una única raó:"És el millor actor per a aquest paper".

Notícies relacionades

Madaula diu, en to irònic, que tenen l'avantatge de poder assajar junts els diumenges a la tarda."L'altre dia repassàvem una escena en què discutíem i una de les nostres filles va dir que no era de veritat perquè ho fèiem en castellà",explica, rient, Sílvia Munt.

Laia Marull reconeix que feia mesos que no trobava un guió que l'animés a tornar al cine."!I tant que sí¡ És un personatge al límit, d'aquells que mostren poc i amaguen molt. ¡Benvingut sigui!",expressa l'actriu.

Temes:

Silvia Munt