PREMIS DE MÚSICA

Shakira obté quatre Grammy Llatins

La Oreja de Van Gogh aconsegueix un guardó amb 'Guapa', i la mexicana Julieta Venegas, el premi al millor àlbum alternatiu per 'Limón y sal'

Michel Camilo i l'OBC guanyen el de música clàssica per 'Rhapsody in blue'

2
Es llegeix en minuts
AP / NOVA YORK

Shakira ha arrasat a la cerimònia d'entrega dels premis Grammy Llatins al guanyar quatre guardons en una vetllada en què l'estrella colombiana i el duo porto-riqueny Calle 13 s'han erigit com els més premiats de la cerimònia. Shakira, amb cinc nominacions, s'ha imposat en les categories de gravació de l'any i cançó de l'any perLa tortura,i àlbum de l'any i àlbum vocal pop femení perFijación oral Vol. 1.

"Voldria dedicar aquest premi a tots els llatins del món, i especialment als d'aquí, els Estats Units", ha dit la cantant al rebre la segona estatueta. "L'únic que els llatins necessiten és, com diu Juan Luis Guerra, un passaport per a un somni, i espero que molt aviat rebin el reconeixement que es mereixen".

El duo porto-riqueny Calle 13 s'ha emportat els tres Grammy Llatins a què estava nominat: millor vídeo musical versió curta, millor artista revelació i millor àlbum de música urbana pel seu disc homònim.

La Oreja de Van Gogh

Els espanyols de La Oreja de Van Gogh han obtingut el premi al millor àlbum vocal pop pel seu últim discGuapa.Prèviament, en una cerimònia no televisada, Gustavo Cerati, Julieta Venegas, Cachorro López i Gustavo Santaolalla, entre altres, han rebut els primers premis de la nit.

"Estic molt contenta", ha dit la mexicana Venegas després de rebre el seu guardó al millor àlbum alternatiu perLimón y sal.Cerati s'ha emportat dos premis en menys de cinc minuts: millor cançó de rock perCrimeni millor àlbum de rock vocal perAhí vamos.

El compositor argentí Gustavo Santaolalla, guanyador d'un Oscar per la banda sonora de la pel·lículaBrokeback Mountain,ha rebut el Grammy Llatí al millor àlbum de tango per la producció del discCafé de los Maestros,i el seu compatriota Cachorro López ha estat guardonat com a productor de l'any perDías felicesde Christian Castro.

Michel Camilo i l'OBC guanyen el de música clàssica

Michel Camilo ha estat guardonat amb el premi Grammy Llatí en la categoria de millor àlbum de música clàssica pel discRhapsody in blue, que va gravar amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i va ser estrenat el 28 febrer del 2006.

ARhapsody in blue, el pianista dominicà rendeix homenatge a George Gershwin amb l'OBC, dirigida per Ernest Martínez Izquierdo, actual director convidat de l'orquestra.

Notícies relacionades

La primera col·laboració de Camilo i l'OBC es remunta al 2003 a l'Auditori, on van interpretar elConcert per a piano i orquestrade Camilo iRhapsody in bluede Gershwin.

En aquest àlbum, Camilo mostra la riquesa del seu vocabulari jazzístic i clàssic, així com la força del seu so, la seva passió pels tocs dramàtics i el sentit de l'humor.