Teatre

L'actor Carles Canut, nou director de la Fundació Romea

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El Romea segueix recolzant-se en la seva gran família. Un dels actors més carismàtics de la seva companyia, Carles Canut, va assumir ahir la direcció de la Fundació Romea per a les Arts Escèniques, en substitució del seu anterior responsable, el desaparegut Miquel Lumbierres.

Canut va expressar la seva voluntat que les activitats de la fundació, que en general solen gravitar temàticament al voltant de la programació del Romea, siguin de caràcter obert. Sens dubte, la punta de llança del seu programa és la conferència del premi Nobel de literatura Gao Xingjian, que dictarà el 26 de març amb motiu del Dia Mundial del Teatre, cosa que permetrà accedir, teòricament, al desconegut vessant de l'autor xinès com a dramaturg. L'altra activitat destacada és elpackdedicat a Michel Houellebecq, coincidint amb l'estrena al Romea dePlataforma. Una conferència de Giles Brinor i un concert acompanyat de la lectura del llibreEl sentido del combate, del controvertit autor francès, dirigit per Bieito, componen la proposta.

Notícies relacionades

En el capítol de les lectures dramatitzades que proposa la fundació teatral destaquen les deLos borrachos, d'Antonio Álamo, dirigida per Carles Canut, iCopenhague,de Michael Frayn, dirigida per Pau Miró, que formaran part del cicleLa ciència en el teatre,amb què la fundació se suma a l'Any de la Ciència, que se celebrarà el 2007.

També està per confirmar una lectura de l'última novel.la d'Arturo Pérez-Reverte,El pintor de batallas,coincidint amb l'estrena a l'abril de la versió teatral de la novel.laSoldats de Salamina.Els joves també es faran un espai a la programació de la fundació amb un cicle de nous autors, en què es representaranEmergènciade Marta Buchaca iAluminoside Manuel Veiga, finalistes de l'últim premi Fundació Romea.

Temes:

Carles Canut