PETITA LESIÓ MUSCULAR

Vermaelen estarà dues setmanes de baixa

L'absència del central belga i la marxa de Mascherano a la Xina obren la porta de l'equip a Yerry Mina

marcosl41715525 real betis vs fc barcelona  foto  javi ferr ndiz180122112555

marcosl41715525 real betis vs fc barcelona foto javi ferr ndiz180122112555 / Foto Javi Ferr ndiz

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Thomas Vermaelen haurà d'estar unes dues setmanes de baixa, segons ha anunciat el Barça en un comunicat mèdic, al confirmar-se que pateix "un petit trencament fibril·lar al bíceps femoral de la cuixa esquerra". Just quan havia completat la seva millor seqüència de partits (fins a 13 consecutius) i, sobretot, de rendiment, el central belga es trencava a la primera part del duel contra el Betis. Va voler córrer darrere de Sergio León, el davanter de l'equip andalús, però no va poder. Va patir una lesió muscular coincidint, precisament, amb el retorn d'Umtiti, que també va caure víctima d'un problema muscular el 2 de desembre.

Vermaelen es lamenta de la seva lesió al Benito Villamarín / JAVI FERRÁNDIZ

El Barça no va voler donar, minuts després del nou problema muscular de l'exjugador de l'Arsenal, cap termini de recuperació, i es va limitar a informar que patia "una lesió als isquiotibials de la cuixa esquerra". Aquest dilluns, després de ser sotmès a diverses proves mèdiques, el club confirmava l'existència d'aquesta petita lesió muscular. No és, per exemple, tan greu com la que va patir Umtiti contra el Celta. Ara, el Barça té cinc centrals a la seva nòmina, però dos estan lesionats: el belga i Mascherano, que està fent les maletes per marxar a la Xina.

Notícies relacionades

A més, les molèsties físiques que ha tingut el Jefecito durant aquesta última setmana el poden privar fins i tot d'acomiadar-se del Barça jugant, tal com era la seva intenció. Mascherano ja no va estar ni en el xoc de Copa contra l'Espanyol ni tampoc va viatjar a Sevilla per enfrontar-se al Betis.

Yerry, de quart a tercer central

Piqué, Umtiti i Yerry Mina, que no ha debutat encara, són les tres opcions que li queden a Ernesto Valverde. El tècnic volia anar a poc a poc amb el jove colombià, acabat de fitxar en aquest mercat d'hivern. Però les circumstàncies obligaran l'entrenador blaugrana a canviar de plans per no córrer riscos amb la parella titular (Piqué-Umtiti), de manera que se li obre una porta nova a l'exdefensa del Palmeiras, que ja ha rebut el trànsfer per poder jugar amb el Barcelona. Yerry Mina passa ara de quart a tercer central, i es podrà estrenar com a blaugrana ja sigui dijous en la tornada de la Copa (1-0 en l'anada per a l'Espanyol) o en el duel de Lliga del Camp Nou davant l'Alabès de diumenge que ve.