UN ALTRE PILAR ASSEGURAT

Sergi Roberto renova fins al 2022 amb una clàusula de 500 milions

El club blaugrana anuncia la continuïtat del polivalent jugador i ara s'aboca a assegurar la d'Umtiti i Jordi Alba

jcarmengol39378639 mia35  whippany  nj  ee uu    20 07 2015   el jugador del fc170722163231

jcarmengol39378639 mia35 whippany nj ee uu 20 07 2015 el jugador del fc170722163231 / Edu Bayer

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Només un dia després de la renovació de Gerard Piqué, el Barça va tancar la de Sergi Roberto. Era l’assumpte més urgent que tenia el club per assegurar la continuïtat d’un dels futbolistes que estava en perill de ser  fitxat per les assequibles condicions econòmiques del seu contracte –per sota de la mitjana– i de la seva clàusula: tot just 40 milions d’euros, la més baixa de la plantilla a excepció de Gerard Deulofeu (20 milions), que té un peu fora del Camp Nou.

Sergi Roberto és a partir d’ara un dels més cotitzats de la plantilla, almenys en la valoració dels seus serveis que en fa el Barça. El seu preu ha pujat espectacularment dels 40 als 500 milions d’euros. En la línia dels blindatges d’acer que caracteritzen les últimes renovacions des que se n’anés Neymar per 222 milions. Cada vegada més sovint, els clubs traspassen la barrera dels 100 milions. El Barça, sense anar més lluny, ho ha fet dues vegades, amb Coutinho (120) i Dembélé (105).

Notícies relacionades

El polivalent futbolista de Reus, que en el primer equip ja ha actuat en set demarcacions diferents, era un cas prioritari. Pel preu que tenia en el mercat i perquè el contracte expirava el 2019, com Deulofeu, Mascherano i Vermaelen. El Barça l’ha ampliat fins al 2022, igual que  els de Piqué i Ter Stegen i  Semedo i Dembélé, fitxats l’estiu passat. La clàusula és la mateixa que la de Piqué (500 milions), renovat dijous, només per sota de Messi (700) i per sobre de Coutinho i Dembélé (400). 

Un cop assegurada la permanència de Sergi Roberto, el següent objectiu blaugrana serà millorar el contracte i la clàusula de Samuel Umtiti. El defensa francès està taxat en 60 milions, un preu accessible a la Premier. El Manchester City ha invertit xifres semblants pels seus defenses. El Liverpool va inaugurar el mercat hivernal pagant-ne 85 per un altre central, menys cotitzat i  contrastat, com l’holandès Virgil van Dijk. 

Rafinha felicita Sergi Roberto pel seu primer gol al Barça. / GUSTAU NACARINO

No obstant, amb dos fitxatges culminats com Coutinho i Yerry Mina, que ja ha rebut el trànsfer, i les renovacions de Piqué i Sergi Roberto, el Barça se centrarà a resoldre els traspassos dels jugadors que no interessen. També ha concretat dues baixes (Arda Turan i Rafinha) i en queden dues més per tancar-se: la d’Aleix Vidal al Sevilla i la de Gerard Deulofeu al Nàpols.