LA CONTINUÏTAT D'UN PILAR DE L'EQUIP

Piqué renova pel Barça fins al 2022

El defensa tindrà una clàusula de rescissió de 500 milions d'euros

jcarmengol41653312 topshot   espanyol s defender didac vila  2l  and espanyol s180118111916

jcarmengol41653312 topshot espanyol s defender didac vila 2l and espanyol s180118111916 / JOSEP LAGO

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Primer va ser Iniesta, a qui se li va dissenyar un contracte únic, mai vist al Camp Nou, perquè el seu futur queda en mans exclusivament d’ell. Després li va tocar el torn a Messi, que va rubricar un document mai escrit abans, convertit en el jugador més ben pagat del món per sobre de Neymar i, per descomptat, de Cristiano. Ara ha sigut Gerard Piqué qui ha arribat a un acord per continuar al Barça fins al 2022. De mica en mica, Josep Maria Bartomeu, el president blaugrana, ha aconseguit les tres firmes que sostenen, i amb enorme èxit,  el projecte esportiu del club des de fa més d’una dècada. Els col·loca tots fora del mercat amb clàusules inabastables ara mateix.

A Piqué, a més, el Barça el considera, si s’atén aquesta nova via de sortida, com el segon futbolista més valuós del vestidor. El seu preu oficial és de 500 milions d’euros, ja que la directiva continua amb la política d’espantar possibles competidors. També semblava al seu dia inabastable la clàusula de Neymar (222 milions), però va arribar el Paris SG i, amb la complicitat del brasiler i del seu pare, es va emportar qui estava destinat a ser el successor de Messi. Però no va tenir paciència esportiva ni tampoc econòmica per esperar el seu moment al Camp Nou. Per això, Bartomeu, escamat, ha canviat radicalment de política.

 Messi, la verdadera joia de la corona, té 700 milions de clàusula. A Piqué, el segon en aquest escenari post-Neymar, li n’han col·locat 500, superior fins i tot a la que acaben de firmar els dos fitxatges més cars de la història del club. Coutinho (arribat al gener) i Dembélé (aterrat l’agost passat) estan units pel mateix preu: 400 milions és el que val la seva llibertat.

Pilars assegurats 

 De moment, tots queden lluny d’aquest embogit mercat de fitxatges on el més car ja no es compra a l’estiu sinó també a l’hivern. D’aquesta manera, el Barça s’assegura la continuïtat dels tres pilars que han servit de fil conductor de la seva dècada més esplendorosa. En el cas d’Iniesta, no obstant, tot queda pendent de la decisió que prengui el jugador al final de cada temporada.

 Sense anar més lluny, aquest mateix mes de juny el capità, de 33 anys, haurà d’escollir entre seguir una temporada més al Camp Nou (va debutar el 2002) o acceptar alguna d’aquelles temptadores ofertes que li arriben des dels racons del nou futbol: Qatar, els Estats Units o la Xina. Als seus 30 anys, Piqué, en canvi, es compromet fins al 2022, un any més del que va firmar el mateix Messi, entossudit com està el defensa a tancar la carrera com a futbolista a casa.

 Va arribar a La Masia quan tenia 10 anys en aquella inoblidable generació del 1987 on hi havia, precisament, Leo i Cesc, el seu amic de l’ànima, encara que va haver de sortir a Anglaterra amb una posterior cessió al Saragossa abans que Guardiola el reclutés (estiu del 2008) per al seu projecte amb un preu absolutament irrisori llavors (cinc milions d’euros). Més ara quan un central es paga a preu de golejador. Piqué, a més, viu el seu millor moment esportiu, convertit en el Kaiser de la defensa, assumint en determinats moments tot tipus de rols en el club: portaveu, president i fins i tot responsable de trobar patrocinador perquè la seva excel·lent relació amb l’empresari japonès Hiroshi Mikitani li va obrir la porta al Barça per poder firmar el nou acord amb Rakuten.

Peces llamineres

Notícies relacionades

A Piquè només li falta lluir el braçal de capità, cosa  que potser acabarà passant ben aviat perquè Mascherano se n’anirà a la Xina. Quedarà lliure un lloc a la zona noble del vestidor liderada per Iniesta, Messi i Busquets. Falta, això sí, la votació a la plantilla perquè el defensa adquireixi oficialment l’estatus que ja té en el grup sense ni tan sols haver de portar la senyera. Una vegada renovat Piqué, el Barça ha de tancar la continuïtat de Sergi Roberto i Umtiti, peces molt llamineres tant pel seu rendiment com per la seva taxació actual: 40 milions el del planter; 60 el central.

En aquest sentit, la directiva veu pròxim l’acord amb Sergi Roberto, amb una progressió a l’equip que l’ha convertit, primer amb Luis Enrique i ara amb Valverde, en un dels pilars de la defensa. Ni tan sols el fitxatge del portuguès Semedo, per qui el Barça va pagar 30 milions d’euros aquest estiu, ha rebaixat la seva influència. Per això el club, conscient del valor esportiu que té Sergi Roberto, el futbolista de Reus, està accelerant les converses per garantir la seva renovació i augmentar la seva clàusula. Amb Umtiti, igual. I aviat, Jordi Alba.