EL DERBI DE COPA

Pena màxima de Messi

Leo falla el seu tercer penal dels sis que ha llançat i a Cornellà s'acaba la ratxa culer

jcarmengol41646716 cornella el prat   17 01 2018   diego l pez adivina la traye180117234111

jcarmengol41646716 cornella el prat 17 01 2018 diego l pez adivina la traye180117234111 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

A vegades, un penal canvia la tendència. Fins i tot d’un derbi perquè tot estava encaminat a Cornellà perquè el Barça continués invicte. Va tenir fins a tres llançaments de falta Messi. Però no estava fi en el xut. Ni tan sols quan Granero va cometre penal sobre Sergi Roberto es va veure la versió autèntica de l’astre argentí. 

El xut de Leo al seu racó de seguretat, sempre a l’esquerra del porter, no li va sortir gens bé, entre altres raons perquè Diego López va aprofitar la seva espectacular envergadura per firmar una majestuosa parada que va alterar, ¡i de quina manera!, el paisatge del partit. Aquella pena màxima va agitar l’Espanyol de tal forma que es va convertir en un altre equip impulsat per les gegantines mans del seu porter. El Barça, que sol brillar a les segones parts, va desaparèixer justament després d’aquest error.

Un porter, dos penals

No era, a més, la primera vegada que Diego López aturava una pena màxima a Messi. Ja ho va fer, i va ser el primer en aquesta especialitat, quan guardava la porteria del Vila-real. Ara ho ha repetit amb l’Espanyol en una intervenció plena d’eficàcia perquè va actuar de despertador per al públic blanc-i-blau, mentre exercia, al mateix temps, de somnífer per als blaugranes, sobretot per a Messi. És, a més, el tercer penal que falla el davanter argentí dels sis que ha llançat en aquest curs. I se suma així a la ratxa de desencerts perquè des que vesteix de blaugrana n’ha llançat 86 i n’ha errat 21, un percentatge que no es correspon, curiosament, amb l’espectacular encert que té Messi.

Té, per tant, una versió absolutament terrenal, per més que no es discuteixi qui hagi de llançar-lo. És Messi i només Messi. Ahir, per exemple, quan el col·legiat basc De Burgos Bengoechea va indicar el punt de penal, el primer que va fer Rakitic, un especialista amb el Sevilla i amb Croàcia, és donar-li la pilota a Messi. I aquest, com ja acostuma a fer, va tirar a l’esquerra en una acció que tenia més que estudiada i memoritzada Diego López. L’hi va parar amb el Vila-real i l’hi va parar també amb l’Espanyol.

Notícies relacionades

Falla Messi un de cada quatre penals en una clara demostració que ha anat perdent confiança en aquest singular art provocant, al mateix temps, la caiguda blaugrana. No perdia des de l’agost amb aquell doble duel davant el Madrid a la Supercopa. I ara, després d’estar 29 partits consecutius sense perdre, el Barça s’ha d’aixecar. No a la Lliga, on la seva renda és molt àmplia, sinó a la Copa on es veu obligat a remuntar un 1-0 advers.

El que va resultar certament estrany és que Messi, després del seu error en el penal, va desaparèixer del partit després d’haver completat una bona primera meitat. De sobte, el 10 es va absentar i ni tan sols la presència al seu costat de Luis Suárez, veí i amic, el va ajudar gaire. En aquell xut que va repel·lir Diego López no només es va canviar el partit sinó que va permetre a Cornellà descobrir que Messi també és humà. I la pena màxima va castigar el Barça.