CAIGUDA LLIURE DEL CAMPIÓ

Florentino Pérez només es carregaria Zidane si ho demanés el Bernabéu

El Reial Madrid, que corre perill de no classificar-se per a la pròxima Champions, ja ha perdut més punts (22) que en tota la passada Lliga (21)

El conjunt blanc no ha aconseguit marcar ni un sol gol en els últims 45 minuts dels últims cinc partits on mostren la seva escassa força

rozas41585258 real madrid s french coach zinedine zidane reacts during the180114010024

rozas41585258 real madrid s french coach zinedine zidane reacts during the180114010024 / GABRIEL BOUYS

5
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

“¡Uf!, la veritat és que, mentre volava la pilota, mentre la vaselina descrivia l'arc amb què se n'anava a les xarxes, vaig arribar a pensar, ho juro, que Navas la pararia. ¿Per què?, perquè en l'entrenament del dia anterior vaig provar una jugada semblant i va picar al travesser, així que quan el rebot de Navas va arribar als meus peus vaig pensar ‘vinga, fes-ho, aquesta vegada segur que entra’, però en el vol no ho vaig veure tan clar. Fins i tot semblava que se n'anava alt, a fora. El cor m'anava a mil”.

Pablo Fornals, el jugador del Vila-real que va deixar mut, una vegada més aquest any, el Bernabéu, va descriure així ahir a la nit, a la cadena COPE, com va aconseguir el gol del triomf del seu equip. I va recordar l'anècdota que li va explicar Txerixev quan parlaven de la mala sort. “Mira –va explicar que li va explicar Txerixev– quan jo vaig arribar al vestidor del Reial Madrid vaig sentir comentar a dos companys que passaven una mala ratxa de cara a la porteria, que els gols són com el pot de quètxup, que quan tu l'estrenys, el primer raig triga a sortir o, de cop, surt, però, després, el tomàquet surt disparat sense problemes”.

Cristiano Ronaldo, amb la mirada perduda al Bernabéu. / EFE / JAVIER BARBANCHO

El cert és que aquest gol de Fornals en la recta final del partit va sacsejar encara més un Bernabéu que va acomiadar amb xiulets el seu equip, però no el seu entrenador, Zinedine Zidane, tot i que el tècnic francès surt com a clar responsable i culpable de la situació en totes les enquestes mediàtiques que s'han posat en marxa des que els blancs ja han deixat escapar 22 punts (cinc empats i quatre derrotes), un més (21) que en tota la Lliga de l'any passat, la que van guanyar. Pitjor encara, el Reial Madrid, per primera vegada en 11 anys, ha enganxat dos partits de Lliga consecutius sense marcar. Pitjor encara, el Reial Madrid no ha marcat ni un sol gol en les segones parts dels últims de Lliga. Molt pitjor encara, el Reial Madrid s'ha quedat sense forces, sense cames, sense pulmons en els seus últims quatre partits (Barça, Numància, Celta i Vila-real), quan l'adversari, sigui Lliga o Copa, sigui Primera o Segona, l'ha superat.

El pla de Florentino Pérez

És evident que la situació comença a preocupar, i molt, Florentino Pérez i el màxim responsable de l'aparell executiu del club, José Ángel Sánchez, que, a exigència de Zizou, no pensen portar reforços al gener, ni tan sols el meta basc Kepa. La gent que coneix Florentino assegura que continua defensant Zidane “i que només es plantejaria la possibilitat de canviar d'entrenador si el Bernabéu ho demanés a crits”, cosa que està convençut que no passarà perquè, de moment, els seguidors només xiulen MarceloBenzema, a vegades Cristiano Ronaldo i poc més.

La desesperació d'ahir de CR7 va ser la desesperació de tot el Reial Madrid. / AP / PAUL WHITE

Aquestes mateixes fonts estan convençudes que el que sí que estan fent aquests dies Florentino i Sánchez és començar a prendre nota dels reforços que necessita la plantilla i se centren en un o dos laterals, un o dos centrecampistes creadors i un davanter centre de nivell. I, en aquest sentit, la segona part de la temporada de CR7, sec fins al moment, i Benzema serà la que els posarà o no en el disparador de sortir del Reial Madrid amb destí a Anglaterra o, fins i tot, la Xina. Florentino deixa ara que Zidane refloti el vaixell o el classifiqui a la Champions i, després, decidirà ell quins jugadors porta, sobretot si elmodel de Mangoha esgotat el seu crèdit, el que li donen dues Champions i una Lliga, en una campanya a zero. O gairebé.

La sentència de Kroos

De poc o res serveix ja que els jugadors, com van fer Carvajal i Nacho, diguin que “estem a mort amb Zidane”. N'hi ha, això sí, de molt més realistes que els del planter blanc. Per exemple, l'alemany Toni Kroos, que, quan Bein Sport dels EUA li va preguntar si creu que encara estan a temps d'atrapar el Barça, va dir: "Nosaltres primer hem de pensar en la nostra posició a la Lliga. Hem de centrar-nos a classificar-nos per a la Champions de la pròxima temporada. Crec que aquest ha de ser l'objectiu en el que queda de temporada. Perquè 16 punts són molts, és estar molt lluny, i no és el moment de pensar en res que no sigui el pròxim partit i tornar a guanyar punts per acostar-nos a l'objectiu del Reial Madrid, que és classificar-se entre els quatre primers".

"Ara no podem mirar els punts que ens distancien del líder. Ara el que hem de fer és jugar per acabar entre els quatre primers"

Toni Kroos

Jugador del Reial Madrid a Bein Sport EUA TV

L'actual crisi blanca, evidentment, converteix els joves fitxatges de fa uns mesos en paper mullat, ni tan sols en carn de banqueta perquè Zidane no els convoca, com passa amb la brillant promesa internacional Ceballos. I, sens dubte, torna a posar d'actualitat l'error comès per Florentino de no traspassar Benzema o Bale, o tots dos, i fitxar Mbappé. Per això, sense mercat hivernal, l'ésser superior està estalviant a l'hivern per gastar-se 300, 400 o 500 milions d'euros a l'estiu. Això sí, abans que se celebri el Mundial de Rússia, perquè alguns jugadors, triomfadors, podrien sortir de la Copa del Món costant tres vegades més.

La frase que va dir Zidane

Notícies relacionades

Les enquestes que hi ha a les xarxes, a les web dels diaris, busquen culpables i totes, o gairebé totes, com passa en la de la COPE, culpen ja molt directament Zidane per no utilitzar tota la plantilla com l'any passat o per no posar mà a l'equip titular (sempre juguen els de sempre, més López Vázquez i Asensio) per mirar de sacsejar, remoure i incidir en el canvi d'actitud o joc sobre la gespa. En aquest sentit, ara hi ha qui recorda que, quan el Reial Madrid va començar a estar a sis punts del Barça, el míster francès va dir una frase, que va causar sorpresa i que, a mitjans de gener, ja s'ha complert: “Estar a sis punts del líder no és preocupant, el que seria molt mal senyal seria estar a 15 o 20 punts”.

El Reial Madrid se'n va anar al llit ahir a 16 punts del Barça. Amb un partit menys, sí, sí, però a 16 punts, que són gairebé cinc partits i mig.