EL MADRID ES QUEDA A 16 PUNTS

Coutinho: "És un somni, vull jugar sempre amb alegria"

L'astre brasiler ja va posar amb la samarreta blaugrana i serà presentat aquest dilluns

zentauroepp41510803 coutinho180107200900

zentauroepp41510803 coutinho180107200900 / JORDI COTRINA

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

Era més a prop que mai del Camp Nou. Però no el va trepitjar. Encara no. Philippe Coutinho, el jugador més car de la història del Barça, va veure des de l’hotel Sofia, acompanyat per tota la seva família, el còmode triomf del Barcelona sobre el Llevant. El brasiler va disfrutar de les proeses de Messi (un gol i una assistència), va paladejar sensacions que creia perdudes amb el seu vell amic Luis Suárez, amb qui va coincidir un any i mig a Anfield, i va descobrir, per si no ho sabia, que Valverde està aixecant una obra realment sòlida. El Barça ja suma 27 partits consecutius sense perdre i té ara el Madrid a 16 punts, ¡sí, 16!  després que el campió empatés a Vigo (2-2), amb Iago Aspas fallant un penal. 

El ritme blaugrana és inabastable per a qualsevol. Té l’Atlètic a nou punts. El València ja s’ha quedat a 12. I el Madrid fa la sensació que ha dimitit, incapaç de superar el tremend impacte que li va suposar aquell recent 0-3 del Barça al Bernabéu. Són 18 jornades de Lliga i 16 punts de sideral avantatge, amb un partit menys els blancs. I ara apareix Coutinho.

LA FAMÍLIA, SENCERA

Ahir, el brasiler va aparèixer somrient a l’Auditori 1899 del Camp Nou per posar breument, mentre tota la seva família, amb Aine, la seva dona, al capdavant, no parava de fer fotos de les seves primeres hores com a blaugrana. Després, va descobrir un solitari i nocturn Camp Nou, que el rebrà aquest migdia, a partir de la una, com la seva joia més cara. S’obriran les portes del temple blaugrana perquè l’aficionat vagi a veure’l. Ahir, tot va resultar molt més íntim. I més fugaç. Només un minut va estar al faristol, repartint somriures, mentre Aina acotxava una ja cansada Maria, la filla de l’astre brasiler. Els dos germans grans (Leandro Cristiano) no deixaven de fer-se fotos davant la discreta mirada dels pares (Zé Carlos i Esmeraldina), que fugien de les càmeres.

 

JORDI COTRINA

El fill va sortir, escoltant de manera còmplice els infantils crits d’alguns nens de la seva troupe, que van omplir un luxós minibus de 20 persones. «És un somni fet realitat, vull jugar sempre amb alegria», va assegurar Coutinho als mitjans oficials del club, i va reclamar als aficionats que vagin avui a la seva posada de llarg culer.

UN «PERFIL» NECESSARI

Ell ja no va parlar més, però tots van parlar d’ell després del senzill i valuós triomf sobre el Llevant. «Ens pot aportar moltes coses», va anunciar Valverde, recordant que el brasiler «es relaciona bé amb el gol i dona assistències». Però hi ha un altre matís tàctic molt important. «En el terreny ofensiu ens pot ajudar molt en la construcció del joc». ¿On jugarà Coutinho? «Pot jugar d’interior o també d’extrem», va recalcar Valverde, assumint que aquesta «versatilitat» que li donarà el brasiler serà clau per a l’equip. 

JORDI COTRINA

A més, el vestidor el rebrà, com va anunciar Luis Suárez, amb els braços oberts. Té la complicitat del nou i, per extensió, la de Messi. «Com a company i amic em sento molt content», va assegurar l’uruguaià, segur que l’amic que va deixar a Anfield «aportarà molt» al Barça. «Fa molts anys que rendeix a l’elit i el volem rebre de la millor manera possible perquè se senti com a casa, a més té un perfil que li anirà molt bé a l’equip», va subratllar Suárez.

ESPERANT YERRI MINA

Notícies relacionades

No només l’espera ell. També Paulinho, el seu soci a la selecció brasilera, li para la mà. «Coutinho agradarà molt al Barça i estic segur que ens ajudarà a aconseguir objectius», va declarar el centrecampista, segur que el seu compatriota aportarà el plus de qualitat necessària en una plantilla que patirà una important sacsejada. Per començar, Valverde ja compta amb el retorn de Dembélé. «Aquests tres mesos m’han anat bé per entendre la filosofia del Barça, tot i que soc conscient que encara no estic al meu millor nivell», va declarar el francès, que va tornar a ser titular després d’haver estat més de tres mesos de baixa per una lesió muscular. Ara també apareix Coutinho, que portarà la seva camaleònica capacitat per desenvolupar diversos rols en el nou Barça.

Dembélé i Valverde se saluden després de la substitució del francès / JORDI COTRINA

"Aquests tres mesos m'han anat bé per entendre la filosofia del Barça, encara que soc conscient que encara no estic al meu millor nivell" (Dembélé)

Nou perquè Javier Mascherano, que ahir també va ser titular, té les maletes fetes per volar en les pròximes setmanes a la Xina, deixant, això sí, 10 milions d’euros a la caixa blaugrana. Uns diners destinats a fitxar Yerry Mina, el central colombià, de 23 anys d’edat. Mentre Coutinho posava a l’Auditori, Pep Segura, el director esportiu del Barça, observava discretament des d’un racó. L’executiu sap que si aconsegueix tancar l’arribada del defensa del Palmeiras, encara que hagi d’augmentar l’oferta inicial de 9 (si venia l’estiu que ve) a 12 milions (si arriba a l’hivern), haurà tancat el capítol d’incorporacions.

Valverde dona instruccions als seus jugadors al Camp Nou durant el Barça-Llevant. / JORDI COTRINA