REFORÇ DE LUXE PER AL BARÇA

Coutinho, un futbolista d'idees fixes

El mitjapunta brasiler és un paio familiar. Casat amb Aina, la seva dona des del 2012 i nòvia de tota la vida, té una filla, María, de 2 anys

3
Es llegeix en minuts
Jordi Tió

És possible que Philippe Coutinho ja sàpiga on buscar casa a Barcelona, una ciutat que coneix prou bé perquè hi va viure  el 2012. Sí, durant sis mesos. Llavors jugava vestit de blanc-i-blau i recorria la banda esquerra de Cornellà-el Prat, on el solia situar Mauricio Pochettino per explotar la seva visió de joc i arribada letal (és dretà però dispara amb les dues cames), com ho ha fet al Liverpool durant les últimes cinc temporades.

Coutinho va deixar una meravellosa impressió en la curta però fructífera etapa a l’Espanyol, en què va disputar 16 partits i va anotar cinc gols lluint el dorsal 23, el del llegendari Tamudo. Un d’aquests duels el va jugar al Camp Nou, en el derbi, en què va sortir a la segona part: va estar 25 minuts al camp i va deixar mostres de la seva qualitat. Tot i això, la seva incipient classe futbolística va passar desapercebuda pel Barça, que, com qualsevol altre club, l’hauria pogut fitxar llavors per 10 milions.

El suport d’Aina

Va acabar aquella temporada i Coutinho va tornar a Itàlia, a l’Inter, on mai es va sentir feliç (28 partits i tres gols en tres anys). La infelicitat al terreny de joc la va combatre gràcies a la seva determinació i a la companyia decisiva de la seva dona, Aina, la dona de la seva vida. La va conèixer als 14 anys, durant un partit de futbol entre amics al barri, a Rio de Janeiro.

Coutinho va prometre que no se separaria mai d’Aina. Per això va refusar diverses i suculentes ofertes d’Europa quan encara era jugador del Vasco da Gama. Però no es va poder negar a acceptar la de l’Inter, un fitxatge que podia canviar la seva vida i la de la seva família, de classe treballadora. Llavors va ser Aina qui ho va deixar tot i el va acompanyar en l’aventura europea: el 2012, finalment, es casaven. I el 2015,  ja convertit en estrella del Liverpool, va néixer la seva primera i, per ara, única filla: María.

Així és Coutinho, un paio familiar, amant dels animals (té dos gossos), fidel i d’idees fixes. Ho va ser a l’unir la seva vida a Aina i al decidir que un dia jugaria al Camp Nou, aquesta vegada de blaugrana.

Va estar molt a prop d’aconseguir-ho l’estiu passat, quan ho va fer absolutament tot per fitxar pel Barça. Tot i més: fins i tot sol·licitar el transfer request, una petició formal que s’utilitza a Anglaterra per demanar al club de pertinença que accedeixi al traspàs. Però ni la seva determinació (no va fer ni pretemporada amb el Liverpool) ni els milions que llavors va posar el Barça damunt la taula van aconseguir doblegar la negativa red de desprendre’s de la seva estrella. Coutinho va acabar enfonsat. «No sabíem ni com dir-l’hi», va explicar al setembre un dels íntims del brasiler sobre la situació que es va viure en la família quan es va trencar la negociació.

Rendiment extraordinari

Notícies relacionades

Un abatiment que Coutinho ha afrontat amb professionalitat (ha marcat set gols només al desembre) i que ara s’ha transformat en  una alegria immensa. Tota la família, José Carlos, el seu pare; Esmeralda, la seva mare, i els seus dos germans, Leandro i Cristian, així com la seva dona i filla, amb Coutinho al capdavant, van arribar ahir a la nit a Barcelona, en vol privat. Al jugador, curiosament, l’esperava un bon amic, un golejador amb qui va compartir un any i mig a Anfield i que ara llueix el 9 al Camp Nou: sí, Suárez va anar a rebre el seu vell amic a l’aeroport, un bon detall i millor auguri que evidencia que el mitjapunta és rebut amb els braços oberts.

N’hi ha per a això i per a molt més, arriba una estrella al Barça, un jugador que fa poc va rebre la benedicció d’una llegenda blaugrana. «Coutinho és dels pocs jugadors que poden millorar el nivell del Barça. No hi ha millors centrecampistes que ell a Europa», va sentenciar fa poc Xavi. Ara li toca demostrar-ho.