NEGOCIACIÓ HIVERNAL

A Anglaterra ja veuen Coutinho al Barça

El jugador brasiler pressiona el Liverpool per incorporar-se al conjunt blaugrana com més aviat millor

A Anglaterra ja veuen Coutinho al Barça

PHIL NOBLE (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

La premsa i l'afició britànica ja donen per fet el fitxatge de Philippe Coutinho pel Barça. El jugador brasiler està pressionant el seu club, el Liverpool, per accelerar la ràpida incorporació al conjunt blaugrana aprofitant el mercat hivernal que s'acaba d'obrir. L'operació ja va estar a punt de tancar-se el mes d'agost passat, però al final el Liverpool s'hi va negar a última hora i va declarar intransferible la seva estrella quan el Barça ja tenia estipulat fins i tot el dia i l'hora per presentar el futbolista davant la seva afició. Va demanar 200 milions d'euros i el club català va desestimar la contractació.

Els contactes entre la directiva del Barça, amb el president Josep Maria Bartomeu al capdavant, i el Liverpoool s'han accelerat durant aquests dies de Nadal. El principal obstacle segueix sent el propietari del club britànic, el magnat nord-americà John Henry, que continua sense estar convençut de vendre la figura del seu equip, malgrat la suculenta oferta del Barça, que arriba, segons diverses fonts, als 110 milions d'euros. Una xifra que a més es millorarà amb variables que arriben als 40 milions d'euros.

Notícies relacionades

Fa només un mes es va anunciar -sempre segons fonts pròximes al club ja que el Barça guarda silenci en aquesta i en qualsevol altra negociació- que el fitxatge quedava aparcat fins a la temporada que ve. Al jugador, no obstant, li agradaria arribar al Barça ben aviat. No obstant, el Liverpool, en aquests moments, estaria més convençut per vendre el seu jugador al juny que ara. A més, hi ha un altre problema afegit. Coutinho ja ha jugat la Lliga de Campions amb el seu club, que està classificat per als vuitens de final de la competició, i no ho podrà fer amb el Barça.

Pressió de Valverde

Malgrat aquest inconvenient, Valverde considera necessària l'arribada del brasiler, de 25 anys, per tenir una plantilla més competitiva, cosa que li permetria donar descans a jugadors com Iniesta. En cas de fer-se, aquest fitxatge seria el més car de la història del Barça superant fins i tot el de Dembélé, que es va tancar l'estiu passat per 105 milions més 40 en variables.