Coutinho s'acosta al Barça

El club blaugrana torna a intentar el fitxatge del brasiler i el Liverpool ara sí que està disposat a negociar

jdomenech41418585 soccer football   premier league   liverpool vs swansea city171228193812

jdomenech41418585 soccer football premier league liverpool vs swansea city171228193812 / CARL RECINE

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

El Barça torna a la càrrega per fitxar Philippe Coutinho. Va fracassar en el mercat d’estiu i ho torna a intentar en el d’hivern, encara que el futbolista no pugui participar en la Champions perquè ja l’ha jugat amb el Liverpool. La rotunda oposició del club anglès s’ha estovat, i el Barça veu possibilitats de tancar la contractació de l’internacional brasiler en els pròxims dies per una quantitat que oscil·larà entre els 100 i els 150 milions d’euros.

Coutinho es reunirà sis mesos més tard amb Ousmane Dembélé, l’altre futbolista cridat a cobrir la baixa de Neymar. El Barça va aconseguir els serveis del davanter francès, que va fer força davant el Borussia Dortmund –fins i tot es va negar a entrenar-se– perquè s’avingués al traspàs, però va topar amb la intransigència del Liverpool, tancat a qualsevol negociació malgrat les dues ofertes blaugranes, segons va revelar el diari The Guardian: una de 72 milions de lliures (81 milions d’euros) i una altra de 90 milions (101).

Un club impassible

Coutinho va demanar el transfer request (la sol·licitud formal de traspàs) i es va queixar d’una lesió a l’esquena a començaments de temporada però el Liverpool, regit per la societat americana Fenway Sports Group, es va mostrar impassible davant aquella pressió.

Felicitació de Jurgen Klopp, l'entrenador, després del Liverpool-Swansea. / PAUL ELLIS

«La postura definitiva del club és que no es considerarà cap oferta per Philippe i seguirà sent membre del Liverpool FC quan es tanqui el mercat de fitxatges d’estiu», va comunicar el club. Només va cedir a demanar una xifra, dissuasòria, en la data límit. «A última hora, el Liverpool, per fi, va posar preu al jugador: 200 milions», va exposar Albert Soler, el director d’esports professionals blaugrana, per aclarir el desenllaç negatiu de l’operació.

El Barça va pactar un contracte privat amb Coutinho, nascut el 12 de juny de 1992 a Rio de Janeiro, pendent de ser ratificat pel tancament de l’operació. El futbolista només va obtenir un compromís del Liverpool a entaular negociacions si l’entitat blaugrana persistia en el seu interès en el mercat d’hivern.

No seran 200

I, com era previsible, el Barça ha tornat a la càrrega. Però no pagarà 200 milions. Tampoc els 100 que va oferir en la seva última proposta. Després del fracàs de l’anterior negociació, els interlocutors del Barça han canviat. Òscar Grau, el director general, porta la veu cantant per l’enginyeria financera que requerirà la forta inversió econòmica, ja que se superarien els 222 milions cobrats per Neymar si se sumen els 105 milions gastats per Dembélé. El Barça contempla pagar els 100 milions de la clàusula d’Antoine Griezmann l’estiu que ve, però aquesta operació s’adscriuria al pressupost de la campanya 2018-19 per les limitacions del fair play financer. El Barça estarà obligat a traspassar jugadors o a augmentar els ingressos de màrqueting per poder atendre aquesta inversió.

Coutinho s'interna entre la defensa del Swansea, dimarts passat. / PETER BYRNE

Tres partits en set dies

La hipotètica incorporació de Coutinho està pendent de l’acord i dels interessos esportius del Liverpool, que desitjaria alliberar-lo a partir del 6 de gener, ja que fins llavors té tres compromisos: davant el Leicester (dissabte), el  Burnley (1 de gener) i el derbi amb l’Everton (el 5). El capità red ha marcat tres gols en els últims tres partits.

Notícies relacionades

El futbolista brasiler té una plaça reservada al Camp Nou i la samarreta amb el 24 lliure. Fora que prefereixi el 14 que alliberarà Javier Mascherano quan marxi a la Xina, encara que el seu lloc el cobrirà un central. El candidat del Barça és Yerry Mina, el central colombià del Palmeiras, amb qui hi ha un pacte per a la seva incorporació l’1 de juliol per 9 milions. Valverde voldria avançar la seva arribada per la marxa de Mascherano, però tot dependrà del preu que exigeixi el Palmeiras.

La voluntat del Barça és alliberar també la samarreta amb el 7 que (no) llueix Arda Turan. El turc no ha disputat ni un minut. Igual que Rafinha, que ha estat lesionat. El Celta pretén la seva cessió un altre cop. Arda ja es va negar a l’estiu a acceptar cap de les dues ofertes rebudes. La junta tem que el davanter turc segueixi amb la seva intransigent postura, aferrant-se al contracte tot i que no jugarà. També s’han rebut ofertes per Gerard Deulofeu i Aleix Vidal, però el Barça no els deixarà marxar a qualsevol preu.