EL MALSON DEL CRAC DEL PSG

Piqué s'estrena com a periodista entrevistant Neymar

El brasiler recorda al blaugrana el seu patiment per la lesió que es va fer al Mundial del 2014

Neymar i Piqué, en un moment de l’entrevista.  / THE PLAYERS' TRIBUNE

2
Es llegeix en minuts

Gerard Piqué s'ha estrenat com a periodista per aThe Players' Tribune. Mesos després del mític "Es queda" que va anunciar a les seves xarxes quan l'astre brasiler es debatia entre el Barça i el PSG, el central ha protagonitzat una conversa distesa amb el seu excompany, que remarca els durs moments que va passar al Mundial del 2014, quan una forta entrada del colombià Zúñiga el va deixar fora de combat. 

"L'amic de l''es queda'"

L'entrevista comença amb tots dos fent broma sobre la foto de l'estiu passat. "Hola, aquí estem, Gerard Piqué per aThe Players' Tribuneentrevistant el meu gran amic 'Ney'. L'amic de l'"es queda", comenta el defensa, que prefereix no aprofundir en la marxa del davanter a França.

Neymar i Piqué, a la imatge que va posar a les seves xarxes el central del Barça el juliol passat.

La conversa se centra en els Mundials, amb la cita de Rússia a l'horitzó. Tots dos refresquen els seus records d'edicions passades. Piqué rememora el cop de colze de Tassotti Luis Enrique que va omplir de sang el nas del seu exentrenador el 1994 mentre que Neymar ho fa ambels gols de Romário Ronaldo.

"Només plorava"

Neymar no oblida el dolor que va viure al Mundial celebrat al seu país el 2014. "Aquella lesió ha sigut el meu pitjor moment. Aquella setmana només plorava, veia la meva mare i el meu pare plorant, tots tristos, els meus amics, la meva família...", diu el davanter, que després no es va poder enfrontar a Alemanya en una semifinal tràgica per a lacanarinha (7-1).

"No aconseguia moure les cames. El doctor em va treure i vaig començar a plorar perquè em dolía molt i no sentia nada. Em van dir 'la bona notícia és que vas a poder andar, perquè dos centímetres més a un costat i el futbol s'acaba per a tu'" (Neymar)

Segons l'exblaugrana, aquella acció va estar a punt d'acabar amb la seva carrera futbolística. "No aconseguia aixecar les cames, no aconseguia moure les cames. El metge em va treure i vaig començar a plorar perquè em feia molt mal i no sentia res, no sentia les cames i em van portar a l'hospital que hi havia a l'estadi. Em van dir: "La bona notícia és que podràs caminar, perquè dos centímetres més cap a un costat i el futbol s'acaba per a tu'".

Neymar es lamenta a la gespa, amb Marcelo, després de la lesió que va patir al Mundial del 2014 / ODD ANDERSEN (AFP)

Cinc favorits a Rússia

Notícies relacionades

Respecte a la cita de Rússia, Neymar veu cinc candidats al títol. "Crec que no només el Brasil és favorit. Som el Brasil, Espanya, l'Argentina, França i Alemanya. Aquestes cinc seleccions per a mi són les millors", afirma l'exdavanter del Barça. Piqué li replica que, per ell, el Brasil està una mica per sobre de la resta. "Crec que nosaltres, Alemanya, l'Argentina França estem tots a un nivell bastant igual, i vosaltres esteu una miqueta millor... A dalt teniu molta pólvora".

Piqué li proposa un tracte a Neymar, que el brasiler no accepta. "Bé, per acabar, ¿tu firmes ara una final Espanya-Brasil, 3-3 ambhat trickteu, i guanya als penals Espanya?”, li pregunta el defensa. "No, no, no…¡Vull guanyar!", respon el brasiler, que contraataca amb una proposta similar i tots dos acaben entre rialles.