El Barça assalta (una altra vegada) el Bernabéu

Enorme partit del líder, que acomplexa el Madrid amb un recital en la segona meitat i l'acomiada a 14 punts de distància

zentauroepp41400762 soccer football   la liga santander   real madrid vs fc barc171223155705

zentauroepp41400762 soccer football la liga santander real madrid vs fc barc171223155705 / SERGIO PEREZ

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

14 punts, a una distància humiliant, deixa el Barça el Madrid. Tan humiliant com la lliçó de futbol que li ha donat en el segon temps. Les diferències, abismals a la taula, s'han repetit al terreny de joc amb un 0-3 fins i tot escàs per als mèrits de l'equip de Valverde, que ha aconseguit la seva segona victòria en onze visites com a entrenador.

No és tan infreqüent que el Barça violi el santuari blanc, encara que en l'última presència, la d'agost, va ser molt preocupant. Començada la competició, immersos en la Lliga, el quadro blaugrana va reprendre el seu domini, acomplexant per al merengue, davant els seus nassos, amb un triomf incontestable, irreprotxable. La d'aquest migdia ha sigut la setena vegada, de les últimes deu, en què el Barça marxa amb els tres punts.

Pitjor que amb Mourinho

El Barça no només ha reparat la mala imatge que va donar a l'estiu, sinó que enfonsa el Madrid en la misèria, despullat davant els seus el dia que havia de tornar a lluitar pel títol. Al contrari, s'ha allunyat fins a acomiadar-se. En una indigna actuació, pròpia dels temps de Mourinho, Zidane ha erosionat la seva reputació ja des de l'inici.

Els jugadors no l'han acompanyat per la seva passivitat. Mig equip s'ha quedat mirant una frivolitat de Busquets i admirats, bocabadats i desorientats, han seguit la jugada amb la mirada fins que Suárez afusellava Navas. Molt similar ha sigut el 0-2, en un penal de Carvajal que ha parat la pilota amb les mans per evitar el gol, que al final l'ha marcat Messi de penal. Aleix, que a penes ha jugat un minut en el temps afegit, s'ha emportat l'alegria de firmar el 0-3, una oportunitat que abans havia desaprofitat repetidament André Gomes.

Càlides i felices seran les vacances per als culers gràcies a una extraordinària en un duel de 45 minuts. El clàssic, en la seva globalitat, ha sigut decebedor des del punt de vista futbolístic. A mitjans de desembre va pesar molt la situació classificatòria. Comprensible des del punt de vista blaugrana, que no necessitava arriscar, però inexplicable des del prisma madridista.

La covardia de Zidane

Zidane ha llençat la Lliga al redactar l'alineació. Entre Isco o Bale, ha preferit Kovacic, en una decisió covarda amb un significat que s'ha traslladat a la gespa: guardar el zero a la porteria i esperar que Cristiano o Benzema marquin. Però ni un ni l'altre l'encerta a la Lliga, amb uns números ridículs, i entre tots dos només han reunit una ocasió que Benzema ha rematat al pal. Ter Stegen s'ha tacat els pantalons quan ha aparegut Bale ja amb el 0-2.

Notícies relacionades

La presència de Paulinho en l'onze del Barça estava justificada. Valverde no té més davanters sans que Messi i Suárez, i abans que l'uruguaià se centrés en la pilota, el brasiler havia rematat dues vegades. En totes dues s'ha lluït Keylor Navas, que ha endarrerit l'inevitable.

Iniesta i Messi es retroben

El primer temps, horrorós per ser un partit que es veu a mig món, ha tingut una represa en què només ha exposat una mica el Barça. Valverde ha incidit que es prioritzés la possessió de la pilota i tocant i tocant, com sempre, el Barça ha assaltat una altra vegada el Bernabéu. Iniesta, Messi i Busquets s'han ajuntat, com en els vells temps, i han tornat a marxar amb el somriure a la boca.

Reial Madrid, 0 - Barça, 3

<strong>Madrid:</strong> Navas (8); Carvajal (5), Varane (5), Ramos (4), Marcelo (7); Modric (6), Kovacic (4), Casemiro (5), Kroos (5); Benzema (4), Cristiano (6). <strong>Entrenador: </strong>Zinedine Zidane (4). <strong>Canvis:</strong> Nacho (6) (m. 65) per Benzema; Asensio (5) per Kovacic (m 71), Bale (7) per Casemiro (m. 71)