LA CITA DEL CAMP NOU

Valverde: "Tenim el cap en el Depor"

El tècnic refusa pronunciar-se sobre el clàssic i recupera Mascherano i Iniesta

jcarmengol41335034 graf2749 sant joan despi barcelona 16 12 2017 el entre171216175742 / Alejandro Garcia

jcarmengol41335034 graf2749  sant joan despi  barcelona   16 12 2017   el entre171216175742
jdomenech41335840 sant joan despi   16 12 2017   valverde  durante la sesi n d171216202227

/

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Falta una setmana per al clàssic, i per molt interès que susciti el gran duel, Ernesto Valverde només està pendent de la cita més immediata. «Tenim el cap en el Depor», va subratllar l’entrenador del Barça davant totes les preguntes sobre la visita al Bernabéu, recordant que els tres punts en joc contra l’onze gallec tenen el mateix valor que els que es ventilaran el 23 de desembre. I com que vol anar a Madrid amb 11 punts d’avantatge, va reclutar per a la jornada Mascherano i Iniesta, que van rebre l’alta per poder jugar. 

El Barça té 8 punts d’avantatge, que poden ser 11 si hi afegeix els corresponents al partit amb el Deportivo. Seran 14 si també venç el Madrid en l’epíleg del 2017. «Estem preparats per al partit contra el Depor, no anem més enllà», va insistir Valverde, intentant mantenir el focus de l’atenció en l’últim matx de l’any al Camp Nou. El triomf ampliaria la renda (vuit punts) sobre el València, que va sucumbir a Eibar.

L’empat del Celta va servir d’alerta perquè el Barça no s’acomodi en el còmode liderat que ostenta. No hi haurà rotacions ni canvis en l’alineació tenint en compte que l’equip ha tingut una setmana des del partit contra el Vila-real i en tindrà una altra fins a la visita a Madrid.

L’únic futbolista susceptible de descansar és Sergio Busquets, amenaçat de suspensió. Té quatre grogues i la cinquena el descartaria per al clàssic. «Et poden ensenyar una targeta al túnel de vestidors, al camp i a la banqueta», entén Valverde, insinuant que és reticent a prescindir del migcentre. Ivan Rakitic en seria un dels probables substituts. André Gomes és un altre dels possibles candidats. 

Mascherano no es reserva

Notícies relacionades

I també ho seria Javier Mascherano. El tècnic blaugrana el va recuperar, igual que a Iniesta. Tots dos van rebre l’alta després de l’últim entrenament. L’únic descartat disponible, en una llista de 19 convocats, és Arda Turan una vegada més. Valverde té clar que no preservarà el concurs de Mascherano per la possibilitat que fitxi per un equip xinès: «Masche està amb nosaltres i comptem amb ell. Les coses no es poden comentar alegrement, hem de jugar dos partits molt importants». 

Els que no encara hi seran són Dembélé i Rafinha. Per més que tots dos estan a prop de la gespa, treballant amb els seus companys i a prop de la reaparició, no es precipitarà el seu retorn, assegura Valverde. «Amb Dembélé seguim el mateix pla: per al gener pot estar i tota la resta seria prematur i arriscar-se».