EL MERCAT D'HIVERN

Un preu just per Yerri Mina

El Barça negocia amb el Palmeiras pel central a partir dels 9 milions

2
Es llegeix en minuts
Jordi Tió

El Barça ja té traçades les línies mestres del pla a seguir en aquest pròxim mercat de fitxatges d’hivern, que s’obrirà l’1 de gener i es tancarà el 31 del mateix mes. L’objectiu principal és segellar la incorporació de Yerri Mina, central colombià del Palmeiras, de 23 anys, sobre el qual el club té des de fa temps una opció de compra de nou milions, preu tancat sempre que el jugador arribi a l’estiu, tal com estava previst inicialment. No obstant, la ferma voluntat de Mascherano d’abandonar el club rumb a la Xina i la lesió d’Umtiti, que no tornarà fins al febrer, han obligat el club a haver de negociar la incorporació immediata de Mina, que pot sortir una mica més car, ja que el seu club no preveia desprendre-se’n fins al juny.

I en això treballa ara el Barça, negociant amb el Palmeiras aquest increment de preu per un jugador que té el vistiplau de Valverde però que arribarà amb el cartell de quart central després de Vermaelen, que compta, des del punt de vista futbolístic, amb la total confiança de l’entrenador però que arrossega sempre un mar de dubtes pel seu llarg expedient mèdic.

SORTIDA DE MASCHERANO

Tan clar té el Barça l’arribada de l’espigat Mina, un central potent però de tarannà anàrquic, com l’adeu de Mascherano, que ja té els seus cinc sentits posats a liquidar la seva etapa al Camp Nou per obrir-ne una de nova al Hebei Fortune. «Mentalment ja és fora», asseguren des de l’entitat blaugrana. 

El club xinès, entrenat per Manuel Pellegrini i on juga el també l’argentí Lavezzi, li ofereix uns sis milions de dòlars per temporada i un protagonisme que ja ha perdut al Barça, com el mateix Jefecito ha reconegut recentment, una falta de minuts sobre el camp que perjudica la seva posada a punt de cara al Mundial de Rússia, la seva última gran cita amb l’Argentina.

Notícies relacionades

El Barça té assumida la marxa del migcentre però també que no el deixarà anar gratuïtament. El club aspira que almenys el Hebei Fortune pagui més dels 5 milions d’euros que ja ha ofert. Mascherano, que va ampliar el contracte fa un any fins al 2019, té una clàusula de rescissió de 100 milions. El seu adeu estalviaria de passada una fitxa important. L’acord de la seva sortida pot ser imminent, però no es produiria fins que s’hagi contractat el seu substitut. El club ha explorat altres opcions, però Mina és el favorit. 

COUTINHO I GRIEZMANN

Qui no és probable que vingui al gener és Coutinho, l’estrella del Liverpool, que va mantenir un llarg pols amb el club anglès a l’estiu per forçar la seva sortida d’Anfield rumb al Camp Nou. El desemborsament és molt alt i no sembla clar que el Liverpool el deixi marxar a aquestes altures de temporada, ja que encara competeix a la Champions. No obstant, el mitjapunta brasiler va obtenir el compromís de l’entitat red de deixar-lo marxar l’estiu que ve per una quantitat que rondaria els 140 milions d’euros comptant variables. «Està boig per venir», asseguren des del Barça. El club de la mitjanit, de Catalunya Ràdio, va indicar al seu torn que el Barça i l’Atlètic de Madrid ja tenen un acord tancat per Griezmann per a la temporada que ve.